Tuin

Wespennest verwijderen: hoe doe je dat?

Wanneer je te maken hebt met veel wespen in of om het huis, kan het zijn dat er een wespennest zit. Een wespennest verwijderen is niet iets om zelf te doen, schakel hiervoor altijd de hulp in van een professional.

Wespen komen voornamelijk voor in de zomer, op de koningin na, overleven de wespen de winter niet. Wespen houden van zoetigheid, eten en drinken. Wanneer je buiten zit te eten in de zomer, is het dus niet vreemd als er wespen op het eten en drinken af komen. Wespen worden als vervelend beschouwd omdat ze vaak agressiever zijn dan bijen en hommels. Wespen kunnen, in tegenstelling tot bijen en hommels, vaker dan één keer steken.

Wespennest herkennen

Wanneer er veel wespen tegelijk in de omgeving zitten, bestaat de kans dat er een wespennest in de buurt is. Een wespennest kan tot 4000 wespen hebben, wanneer er dus vele wespen in huis of in de tuin zitten, kan het verstandig zijn om een bestrijder in te schakelen. Probeer niet zelf een wespennest te verwijderen, wespen kunnen erg agressief worden wanneer ze zich bedreigd voelen en van honderden wespensteken wordt niemand blij. Wanneer je een wespennest vindt in huis, maak dan vooral de uitgang niet dicht, hierdoor zullen ze zich bedreigd voelen en meerdere andere openingen in het nest gaan maken en zich verspreiden door de ruimte. Wespennesten kunnen ook in de grond zitten, controleer dus altijd voorzichtig de ruimtes en de tuin, maar kom niet te dicht in de buurt en pas goed op.

Wespennest laten verwijderen

De bestrijder zal eerst op inspectie uitgaan om het wespennest te vinden, wanneer je deze zelf nog niet hebt gevonden. Wanneer het nest zich in de spouwmuur bevindt, is het afhankelijk van de tijd in het seizoen of het wespennest bestreden kan worden. Midden in het seizoen is dit geen probleem, aan het einde van het seizoen zijn de wespen extra alert en zullen ze zich gaan verspreiden. Wanneer het wespennest buiten zit, wordt het meestal met poeder bestreden. De bestrijder draagt altijd beschermende kleding, tegen de wespensteken. Vervolgens spuit de bestrijder het gif via de ingang in het wespennest, de rondvliegende wespen worden gealarmeerd door de kolonie, omdat de koningin in gevaar is. Hierdoor worden alle wespen van het nest bestreden, binnen twee dagen zullen alle wespen dood zijn. Hierna kan het lege wespennest indien gewenst verwijdert worden, zo niet wordt het meestal opgegeten door kevers. Deze manier van bestrijden is te gebruiken voor alle soorten wespen, of het nou hoornaars of franse wespen zijn. Franse wespen zijn echter lastiger te bestrijden omdat de franse wesp meerdere kleine nesten bouwt. De bestrijder zal je meenemen in het proces en uitleggen wat er gaat gebeuren.

Garantie wespennest

Wanneer de bestrijder het nest heeft verwijdert, krijg je een seizoens garantie. Komt in hetzelfde seizoen op dezelfde plek het nest terug, dan zal de bestrijder deze kosteloos bestrijden. Komt een nest op een andere plek of in een ander seizoen terug, valt dit niet onder de garantie.

Tagged:

Related Posts