Tuin

Weinig onderhoud dankzij kunstgras in uw tuin

De afgelopen tijd is er behoorlijk veel te doen geweest rondom kunstgras, de meningen zijn er nog steeds erg over verdeeld. De een vindt het geweldig en de andere stelde er zijn vraagtekens bij. Er zijn wel een paar voordelen waar eigenlijk niemand omheen kan. Dit artikel is geschreven door een specialist op het gebied van kunstgras, we vertellen u graag samen meer over de voordelen en de verschillende toepassingen waarvoor je kunstgras kunt gebruiken.

De voordelen van kunstgras

Als we kijken naar de verschillen tussen echt gras en kunstmatig gras dan valt vooral op dat kunstgras veel praktische voordelen biedt, het kost veel minder onderhoud om een kunstgrasmat te onderhouden dan het geval zou zijn bij echt gras. Ook ontstaan er nooit meer rare plekken in het gras, en kan het hele jaar door op gespeeld worden. Dit biedt vooral voordelen als het slecht weer is, op echt gras valt er dan vaak nauwelijks te spelen, op kunstgras heb je er echter geen problemen mee.

Niet alleen voor sportvelden, ook voor gazons

Wist je dat kunstgras tegenwoordig ook steeds vaker gewoon in de tuin wordt gebruikt? Het is niet alleen maar voordelig voor sportverenigingen maar ook voor particuliere eigenaren van een gazon. Het is bovendien veel duurzamer om een kunstgras in de tuin aan te leggen, deze kan wel tientallen jaren meegaan zonder dat je er veel onderhoud aan het, uiteraard moet je hem wel af en toe even borstelen om het geheel er goed uit te laten zien.

 

Kunstgras zelf aanleggen of laten doen?

Zoals u misschien al had begrepen, is het ook mogelijk om het kunstgras zelf aan te leggen, uiteraard kunt u hiermee op de kosten besparen maar het is belangrijk dat u het wel helemaal goed doet, als er fouten in komen dan moet u het vaak weer overnieuw doen en dat kan ook een hoop tijd kosten of zelfs extra budget. Het is daarom soms slimmer om een specialist in te schakelen die het vaker heeft gedaan, dan weet u zeker dat het kunstgras op de juiste manier wordt aangelegd en dat u er jarenlang van kunt genieten.

 

Tagged:

Related Posts