Tuin

Wat maakt walnoten bomen zo populair?

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat de meeste mensen die op hun eigendom willen kunnen genieten van één of meerdere bomen daarvoor veelal kijken in de richting van walnoten bomen. Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie is er het feit dat deze prachtige bomen overal tot hun recht kunnen komen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat deze bomen één van ‘s werelds meest gekende soorten vruchten produceren die zich eveneens kenmerken door heel wat voordelen. Hoe dan ook, zou jij ook graag over willen gaan tot het aanschaffen van walnoten bomen, maar kan je daarvoor nog wel een beetje meer informatie gebruiken? Neem dan zeker even de informatie door welke je terug kan vinden hier op deze pagina.

Wat zijn walnoten bomen precies?

Laat ons in eerste instantie even dieper ingaan op wat een walnoten boom nu precies is. Het betreft hier een boom die oorspronkelijk afkomstig is uit Centraal-Azië. In eerste instantie kwam ze dan ook voornamelijk uit bepaalde delen van Perzië en de Himalaya. Veel mensen weten het misschien niet, maar deze boom genoot reeds een aanzienlijke populariteit bij de Romeinen. Sterker nog, er kan zomaar worden aangenomen dat de Romeinen een zeer belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de haast unieke populariteit waar deze bomen tegenwoordig over beschikken. Zij hebben de noten van deze statige boom namelijk op zeer uitgebreide schaal geteeld.

Walnoten bomen kunnen in de praktijk stevig uit de kluiten gewassen exemplaren worden. Het gebeurt dan ook niet zelden dat deze bomen uitgroeien tot een hoogte van maar liefst 30 meter. Bovendien is het zo dat deze bomen ook nog eens meerdere generaties kunnen overbruggen. Een walnoten boom kan dan ook zeer eenvoudig een leeftijd van 200 jaar of nog ouder bereiken. Eveneens interessant om te weten is dat je voor het plaatsen van een dergelijke boom in je tuin geen grote oppervlakte voor handen moet hebben. Er zijn namelijk minivarianten op de markt verkrijgbaar die heel wat minder beschikbare ruimte vereisen.

Let op de grond voordat je een walnoten boom gaat planten!

Het spreekt voor zich dat de grond waar een walnoten boom in wordt gepland altijd een niet onaanzienlijke invloed zal hebben op de groei en de productie van zo’n boom. Belangrijk is bijvoorbeeld om er rekening mee te houden dat een boom als deze niet te nat mag staan. Daar staat echter tegenover dat ze vooral in het groeiseizoen wel over voldoende beschikbaar water dient te beschikken. De grond waarin een walnoten boom wordt geplaatst dient ook goed los te zijn en mag dus niet te vochtig staan. Walnotenbomen houden van een grond die rijk is aan kalk en humus. Bovendien vinden ze het, het fijnst wanneer ze over een open standplaats beschikken. Hou er rekening mee dat bepaalde bomen ook over een zekere gevoeligheid kunnen beschikken voor late voorjaarsvorst.

Koop zelf de mooiste walnoten bomen!

Wil jij graag ook kunnen genieten van walnoten die zomaar in je eigen tuin te rapen vallen? Ben je daarom ook op zoek naar een mogelijkheid om één of misschien zelfs meerdere walnoten bomen te kopen? Dan kan je daarvoor onder meer een beroep doen op een gespecialiseerde, bekende partij zoals bijvoorbeeld De Nootsaeck. Deze specialist staat er om bekend een geweldig aanbod boordevol met walnoten bomen te hebben waar jij een keuze uit kan maken. Bovendien geniet je bij deze partij van nog heel wat extra voordelen!

Tagged:

Related Posts