Tuin

Tuintrends in het najaar

Wanneer het najaar wordt raken de straten steeds meer bezaaid met bladeren en later misschien wel met een laagje sneeuw. Naast het opruimen van de bladeren kun je in deze seizoenen niet veel doen aan je tuin. Toch zijn er een aantal manieren waardoor je nog steeds van je tuin kunt genieten. Zo is het altijd leuk een aantal vogels op bezoek te krijgen. In de winter hebben deze dieren meer moeite om aan voldoende voedsel te kunnen komen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld vetbollen op hangen, of een voederplaats in je tuin maken met daarin zaden en ander vogel voer. De kans is groot dat hier vanzelf koolmezen, spreeuwen en merels op af komen. De vetbollen kun je in een boom ophangen en de voedertafel kun je hier ook in plaatsen. Je moet er hierbij wel op letten dat de zaden en noten daadwerkelijk opgegeten worden. Als ze namelijk te lang blijven liggen, kunnen ze ongewenste dieren zoals muizen aantrekken. Het is daarom beter de zaden bij te vullen dan ze allemaal in één keer neer te strooien.

In het najaar kun je beter van je tuin genieten wanneer je een sfeervolle blokhut of overkapping plaatst. Je kunt ook kiezen voor een tuinhuis, waardoor je echt warm en droog en uit de wind kunt zitten. Kijk maar eens op Tuinhuis voor meer informatie. Deze webwinkel biedt meerdere tuinmeubelen aan. Je kunt daarnaast de ruimte van je tuinhuis of overkapping ook opleuken door een loungeset te integreren. Denk hierbij aan loungebanken en/of een loungestoel. Kijk maar eens op Loungebanken. Wanneer je een open overkapping hebt, kun je wel last blijven houden van de kou. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een vuurkorf. Dit geeft tevens een extra romantische accent aan de tuin. Je kunt er ook voor kiezen een kleine kachel in de overkapping neer te zetten.

Een voordeligere optie om je tuin op te vrolijken en meer sfeer te geven, is het plaatsen van fakkels. Een voorbeeld hiervan is de Zweedse fakkel, welke tegelijkertijd de meest traditionele variant is die er bestaat. Deze ingezaagde boomstam brandt langzaam op waardoor je er twee tot zes uur lang plezier van kunt hebben.

Tagged:

Related Posts