Tuin

Tuinrenovatie, resultaat van slecht onderhoud

Elke tuin heeft in bepaalde mate een vorm van onderhoud nodig. Afhankelijk van de soort tuin zal dit de hoeveelheid onderhoud bepalen. Vrij logisch dat een tuin met enkel tuintegels een stuk minder tijd vergt dan een tuin die vol staat met planten. Vooraf is daarom dus te bepalen of u een onderhoudsvriendelijke tuin wilt. Wanneer hier niet voor word gekozen, dan moet er een plan worden opgesteld voor het onderhoud.

Het jaarlijkse onderhoud is natuurlijk altijd zelf bij te houden. Een alternatief hiervoor is het inhuren van een tuinman of hovenier. Deze vakmannen kunnen de tuin netjes houden. Op het moment dat er te kort word geschoten in het onderhoud, zal de tuin langzaamaan achteruit gaan. Dan komen we terug bij de titel van de tekst, op den duur zal de tuin een renovatie nodig hebben.

Wat houdt een tuinrenovatie in?

Op het moment dat het niet meer mogelijk is om de tuin te herstellen door middel van onderhoud, word er gesproken van een renovatie. Hierbij zal er wat steviger doorgepakt moeten worden. Het gaat niet meer om het bijknippen van een heg of schoonmaken van tuintegels. Een deel van de tuin zal vervangen moeten worden met nieuw materiaal. De tuin zal vervolgens weer het oude aanzicht terug krijgen, net zoals dit bij een renovatie van een woning gebeurd.

Beter voorkomen dan genezen

Wij raden altijd aan om het onderhoud simpelweg bij te houden. Dit zal wat tijd kosten of misschien geld op het moment dat er een vakman voor word ingehuurd. Enkel een tuinrenovatie is vele malen duurder. Het voordeel bij het onderhoud, is dat de tuin het gehele jaar door er netjes uit ziet en hier van genoten kan worden. Dus er kan worden bespaard op de kosten van onderhoud, maar uiteindelijk komen deze kosten net zo hard weer terug. Kijk maar eens naar de prijzen van een hovenier. Deze kunnen beter verspreid worden over langere periode. Of voer het onderhoud zelf uit indien mogelijk.

Tagged:

Related Posts