Tuin

Tips bij het snoeien van de beukenhaag

Heb je onlangs een beukenhaag gekocht bij beukplanten.nl en wil je meer weten over het onderhouden van de beukenhaag? In dit artikel geven we een aantal tips over het snoeien van de beukenhaag.

Wanneer de beukenhaag snoeien

Het snoeien van de beukenhaag kan zo een twee keer per jaar. Als de beukenhaag goed wordt gesnoeid kan deze worden ontwikkeld tot een strakke, dichtbegroeide en strak geschoren haag. Normaal gesproken kun je de beukenhaag het beste snoeien tussen eind mei en half juni. Rond deze periode blijft de haag dan namelijk mooi dicht. De tweede knipbeurt kan het beste worden uitgevoerd in de herfst.

Hoe moet de beukenhaag worden gesnoeid?

Als de beukenhaag wordt geknipt is het verstandig dit niet direct in de volle zon te doen. Hierdoor bestaat de kans dat het blad zal verbranden. Voordat je de beukenhaag gaat snoeien is het verstandig om eerst iets om de grond te leggen, zodat je later minder werk hebt om alles op te ruimen. Dan vallen namelijk alle takjes en blaadjes op een kleed en kun je heel gemakkelijk alles wegbrengen. Het makkelijkste is vervolgens om de beukenhaag van onder naar boven te knippen, zodat alles direct naar beneden valt. Let tevens op de hoogte van de haag, wil je gemakkelijk de haag blijven snoeien, dan is het van belang om deze niet te hoog te laten groeien.

Handmatig snoeien of elektrisch?

Je weet inmiddels nu wat er komt kijken bij het snoeien van een beukenhaag, maar waarmee ga je de beukenhaag snoeien? Je kan er voor kiezen om met de hand te knippen, omdat je dan niet met een zware machine te maken hebt en tevens meer controle hebt over het snoeien van de beukenhaag. Met een machine gaat alles namelijk toch een stukje sneller, waardoor je misschien dieper gaat snoeien als je wilde. Dit is tevens ook direct het voordeel van de machine, want je bent natuurlijk ook veel sneller klaar met het snoeien van de beukenhaag.

Tagged:

Related Posts