Tijd voor de tuin

Met het mooie weer heb je uiteraard zin om de tuin in te gaan. Lekker op je terras genieten van een kopje koffie of een glaasje fris. Krantje erbij en de vogeltje op de achtergrond. Maar voordat het zover is, moet je tuin wel tip top in orde zijn. Je wilt het gras gemaaid hebben, de onkruid gewied en de haag moet netjes gesnoeid worden. Natuurlijk kun je hiervoor een hovenier inhuren, maar is het niet veel leuker om zelf je tuin op orde te maken? Aan de slag dus!

Wat moet er gedaan worden

Of je nu een grote tuin hebt of een klein plantsoentje, je wilt natuurlijk wel dat deze netjes oogt en de kleine diertjes hun weg naar jouw tuin vinden. Een vogeltje dat vrolijk tsjilpend zich in de heg verstopt of een vlinder fladderend van bloem naar bloem. Het zorgt voor gezelligheid in je tuin. Voordat het zover is, zijn er enkele klussen die gedaan moeten worden. Of je nu een onderhoudsarme tuin hebt met veel bestrating of een bloeiende tuin met veel beplanting, onkruid weet zich altijd te ontkiemen op de meest vervelende plekken. Onkruid wieden is dan ook een klus die vrijwel altijd terugkomt bij het tuinieren. Heb je een gazon in de tuin? Dan dien je deze eens in de week te maaien. Daarnaast ook nog een haag of andere struiken? Dan zullen deze ook gesnoeid moeten worden. Een flinke klus, waar je uiteraard geschikt gereedschap voor nodig hebt.

Het juiste tuingereedschap kopen

Nu je weet wat je moet doen, heb je uiteraard geschikt gereedschap nodig. Je hebt verschillend tuingereedschap. Zo kun je elektrisch tuingereedschap aanschaffen, benzine aangedreven gereedschap bestellen of accu tuingereedschap kopen. Het grote voordeel van accu tuingereedschap ten opzichte van het andere gereedschap, is dat je geen stopcontact in de buurt hoeft te hebben, er geen sprake is van geluid- of stankoverlast, je niet in de weer hoeft et verlengsnoeren en het apparaat makkelijk hanteerbaar is. Je hoeft enkel de accu op te laden en je kunt ermee aan de slag. De heg is binnen korte tijd gesnoeid, het gras gemaaid en het blad weggeblazen. Zo kun jij na je lange werkdag heerlijk tot rust komen in je netjes onderhouden tuin. Genieten van je drankje met op de achtergrond de vogels.

Tagged:

Related Posts