Tuin

Spullen die je in je tuin kan plaatsen

Iedereen wordt blij van een mooie, gezellige tuin. Een tuin is ideaal om ‘s zomers lekker van het mooie weer te genieten. Ook stimuleert een leuke tuin kinderen om lekker buiten te spelen. Je kunt je tuin naast knus ook functioneel maken, bijvoorbeeld door een moestuintje te maken. Met tuindecoratie maak je je tuin vervolgens helemaal af. Hoe creëer je nou zo’n tuin? Om je op weg te helpen staan hier een aantal tips om je tuin gezellig te maken. Dit zijn dé spullen die je in je tuin kunt plaatsen.

Maak de tuin gezellig met tuinmeubilair

Niets is fijner dan in de zomer heerlijk in je eigen tuin van de zon te genieten. Het is dan ook de moeite waard om een tuinset aan te schaffen. Je kunt ervoor kiezen om meerdere hoekjes te creëren. Zo kun je in de ene hoek een loungeset met bijvoorbeeld een tuinbank en een paar comfortabele ligstoelen plaatsen. Op een andere plek kun je dan een tafel met stoelen zetten, om zomers gezellig te tafelen. Bedenk bij het creëren van de hoekjes wel van tevoren waar de zon grotendeels zal schijnen. Het is aan te raden om in ieder geval bij één van de plekjes een deel schaduw te hebben, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Tuin opfleuren met decoratie

Om je tuin echt vrolijk te maken kun je gebruik maken van tuindecoratie. Dit kan van alles zijn. Om te beginnen is het leuk om in de tuin een aantal bloemen te hebben. Deze kun je bijvoorbeeld in mooie grote potten op verschillende plekjes verspreid door de tuin heen zetten. Verder kun je de tuin versieren met buitenverlichtingen. Tegenwoordig is de keuze in buitenverlichting groot. Zo kun je de tuin decoreren met bijvoorbeeld een lichtjesslinger en lampionnen. Ook leuk is om een tuinposter op te hangen, bijvoorbeeld bij de loungehoek. Knus en daarnaast ook functioneel is een hangmat of hangstoel. Hierin kun je heerlijk hangen en genieten van een drankje en een goed boek.

Een trampoline voor de kids

Als je kinderen hebt, wil je dat ook zij zich in de tuin kunnen vermaken. Een erg leuke optie is dan een trampoline, bijvoorbeeld een Salta trampoline. Met een trampoline kunnen kinderen zich urenlang zelf vermaken, terwijl ze lekker buiten zijn. Je kunt ervoor kiezen om een trampoline in de grond in te bouwen, maar als je geen gat in de tuin wilt graven is dat geen probleem. Je kunt een trampoline namelijk ook op poten aanschaffen. Bij trampolines kopen kun je vaak ook kiezen voor extra opties, zoals een veiligheidsnet. Een veiligheidsnet is in het bijzonder aan te raden als je wat jongere kinderen hebt. Zo kun je ze met een gerust hart lekker op de trampoline laten spelen.

Een kas als originele invulling

Als je echt wat unieks in je tuin wilt, kun je ervoor kiezen om een kas in je tuin te plaatsen. Een kas geeft je tuin een leuke uitstraling en is daarnaast ook erg handig. Je kunt er namelijk je eigen kruiden, groente en fruit kweken. Zelfs in de winter kun je er bepaalde groenten kweken. Een kas hoeft niet groot of nieuw te zijn. Je kunt namelijk ook je eigen kas maken van oude ramen. Mocht je nou niet zo’n creabea zijn, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een kant-en-klare kas aan te schaffen.

Related Posts