Tuin

Ruimte creëren in je tuin, hoe doe je dat?

Niet iedereen heeft een groot huis en tuin. Urban living wordt steeds meer de standaard en dat vraagt om meer tactische inrichting. Door kleine trucjes kun jij je tuin vooralsnog heel groot laten lijken. Hiervoor hoef je geen groot beeldenvermogen te hebben. Met deze handige tips kan iedereen het optimale uit hun kleine pracht en praal halen.

Vergeet je grond niet
Je zou denken dat het niet veel uitmaakt, aangezien je er alleen maar op loopt, maar de grond van je tuin kan erg bepalend zijn hoe het uiteindelijk oogt. Door gebruikt te maken van kleine materialen, zoals kleine tegeltjes, bakstenen of grind laten je tuin veel sneller klein ogen. Kies daarom voor grote strakke tegels. Deze tegels passen zijn wel wat moeilijker te vervoeren, maar een busje huren  biedt daar een uitweg voor.

Licht oogt ruimtelijk
Wanneer je voor grote tegels kiest, ga dan niet voor een te donkere kleur. Dit kan ook weer kleiner ogen. Het is volkomen logisch dat je niet kiest voor witte tegels, aangezien je daarop ieder vlekje ziet liggen, maar kies voor een lichter grijze tegel. De tuinaccessoires kun je dan in lichtere kleuren aanschaffen, waardoor het nog ruimtelijker oogt. Zorg er hierbij wel voor dat je niet teveel zachte lichte kleuren combineert, want dat kan weer heel erg druk en chaotisch worden. Beperk je daarom tot maximaal drie kleuren, waarbij wit/beige de basis kleur is.

Denk groots
Je zou denken dat je bij een beperkte ruimte ook kleine spullen aan moet schaffen, maar dat is in dit geval niet zo. Als je erover nadenkt, nemen heel veel kleine plantjes bij elkaar meer ruimte in beslag en zien er vaak rommeliger uit. Je doet er in dit geval dus goed aan om slechts een of twee grote planten en/of bloempotten te kopen. Ditzelfde geldt ook voor de meubels. Kies liever voor een iets groter praktisch tuinmeubel, waar je met meerdere mensen op kan zitten dan allemaal losse stoelen. Voor de aanschaf van grotere accessoires heb je dan wel weer een grotere auto nodig. Mocht het niet passen, dan kun je altijd nog via een autoverhuur voor een dag een auto/busje aanschaffen die op maat is.

Wees dus gerust. Zelfs met een kleine tuin, kun je het voor jouw en je vrienden nog ruimtelijk en rustgevend maken en kun ook jij optimaal genieten wanneer het zonnetje buiten schijnt!

Tagged:

Related Posts