Tuin

Op zoek naar verlichting in je tuin? Kies je voor een prikkabel of voor lichtsnoeren buiten?

Gezellige buitenverlichting geven je tuin een extra sfeer. Het nodigt uit om langer in de tuin te zitten met een drankje in de avond. Tuinverlichting kun je op vele manieren creëren. Hangend met een licht- of priksnoer, maar ook spotjes in tegels, hanglampen, lantaarntjes of nepfakkels. Een prikkabel en/of lichtsnoer is perfect voor feestverlichting, maar wat zijn de verschillen en welke past in jouw tuin?

Een lichtsnoer in je tuin, balkon of veranda


Een lichtsnoer buiten creëert een supergezellige lichtverschijnsel. Een lichtslinger kan je buitenplaats feestelijk verlichten, zoals kerstverlichting. Wat makkelijk aan een lichtsnoer is, is dat het overal aan bevestigd kan worden. Op de balustrade van een balkon, op het plafond van een veranda of aan de tuinschutting. De snoeren zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar en ook ideaal om binnenshuis te gebruiken.

Een prikkabel is de perfecte sfeer/feestverlichting


Met een priksnoer, draai je de lampjes in een kabel met fittingen. Anders dan de lichtsnoer buiten is dat de lampjes niet in de snoer zitten, maar aan de kabel zijn bevestigd. De lampensnoer geeft een extra sfeerdimensie aan je buitenplaats en verlicht de plekken, die jij in de spotlights wilt zien. De priksnoer is net als de lichtsnoer geschikt voor binnen-en buitengebruik.

Waarop moet je letten bij beide verlichtingen?


Een licht- of priksnoer kun je overal makkelijk veilig hangen, toch moet je altijd opletten of ze wel voldoen aan alle vereisten. Het belangrijkste is dat je goede kwaliteit buitenverlichting kiest. Met het grillige weer in Nederland, moeten de lampjes tegen alle weerselementen kunnen. Let verder op:

  • Meten is weten. Meet je tuinoppervlakte, waar je je snoer of kabel wilt hebben
  • Prik kabels buiten moeten altijd een IP-waarde 44 hebben
  • Zorg dat je een verlengsnoer hebt
  • Bedenk van te voren waar je wilt ophangen
  • Zorg dat je alle materialen bij de hand hebt als je bezig bent. Bijvoorbeeld: haakjes, tiewraps of andere bevestigingsmaterie

Jarenlang plezier van beiden!


Welke buitenverlichting je uiteindelijk ook kiest, verlichting fleurt de tuin altijd op. In de winter kun je naar het lichtspektakel in je tuin kijken, van de zomer kun je er zelf middenin van genieten. Je kunt bij beiden uit zoveel soorten kleuren en maten kiezen, zoals, flikkerende discolampjes of rustgevende sfeerverlichting. Of je nu een gezellig tuinfeestje hebt of het als mooie tuindecoratie gebruikt, tuinverlichting zorgt ook voor een veilig gevoel bij mensen.

Tagged:

Related Posts