Tuin

Onderhoud aan uw gazon

Weten wat u allemaal moet doen om uw gazon goed in te onderhouden? Als de zomer begint, dan is het belangrijk dat alles buiten uw huis er weer netjes bij staat. Het goed onderhouden van een gazon vergt wat aandacht. Wij geven u enkele adviezen waar u vooral op moet letten. Ga daarna gerust uw gang, want het is echt niet moeilijk!

Van tevoren is het belangrijk om te bedenken dat het inzaaien van graszaak nogal wat nadelen heeft. Het onderhouden van zo’n gazon kost behoorlijk wat werk, maar er bestaan ook risico’s. De kans bestaat namelijk dat vogels uw zaken weghalen maar ook flinke regenbuien kunnen uw pas startende gazon helemaal verwoesten. Verder is het erg lastig om onkruid weg te halen dat op uw zokuist gekweekte grasveld groeit.

graszoden

Voeding gebruiken

Daarom dient u altijd rekening te houden dat u uw gras op tijd voldoende voeding geeft. Op die manier is de kans het grootste dat uw gras mooi op niveau blijft. Let er ook op dat de voeding voldoende stikstof moet bevatten. Wordt uw gras tijdens het groeiseizon lichtgroen of geel? Dan is de tijd aangebroken om dringend voeding te geven! Het onderhouden van uw gazon doet u vervolgens ook door het gras te maaien en te sproeien. In de groeitijd moet u 1 à 2 keer per week maaien. Water geven in droge tijden kan worden beperkt tot één keer per week, bij voorkeur in de ochtend. Verticuteren, ook wel het uitkammen van de grasmat genoemd, is één keer per jaar genoeg.

Onkruid verwijderen

Voor het onderhoud van uw gazon moet u tevens het onkruid verwijderen. Dit kunt u voorzichtig uitsteken, zodat de grasmat geen schade lijdt. Weten hoe u mos kunt tegengaan? Dit kunt u doen door uw gras optimaal te verzorgen. Het gazon krijgt dan voldoende weerstand om mos voortaan tegen te gaan. Wilt u graszoden kopen voor uw gazon, kijk hier voor prijzen van graszoden.

Tagged:

Related Posts