Tuin

Moestuinbak

Wel eens aan een moestuinbak gedacht als je ondanks beperkte ruimte toch graag een moestuintje wilt? Want door gebruik te maken van een bak creëer je zelfs je eigen moestuin op je kleine balkon. Een bak koop je gewoon kant en klaar, je kunt echter ook prima zelf een eigen moestuin bak maken.

Mobiele moestuinbak op poten en wieltjes
Een eigen moestuin met je eigen verse ingrediënten. Heerlijk toch! Behalve de factor ruimte kiezen ook mensen die voldoende ruimte hebben steeds vaker voor een moestuinbak, gewoon omdat het iets toevoegt aan de tuin en de tuin mooier en sfeervoller maakt. Bovendien kun je kiezen voor een bak op poten en voor een mobiele bak op wieltjes dus. Een moestuin bak op poten is niet alleen fraai, het is ook de ideale bak voor mensen die met rugklachten te maken hebben.

Kies voor duurzaam materiaal
Meestal is een moestuinbak standaard 120 centimeter bij 120 centimeter en 20 centimeter diep.  Maak je zelf een bak, dan bepaal je uiteraard helemaal zelf hoe groot of klein je bak wordt, afhankelijk van de ruimte die je hebt. Uiteraard kies je voor een moestuinbak van duurzaam materiaal als hout, gerecycled plastic of steen. Let wat betreft de ruimte wel op dat je goed bij je plantjes kunt zonder voortdurend in de bak te moeten staan, want ongewild vertrap je zomaar enkele van je zorgvuldig gekweekte plantjes.

Ideaal om materialen op te bergen
Je kunt ook kiezen voor een bak op poten. Dit bespaart ruimte en bovendien kun je de ruimte die onder de bak op poten ontstaat gebruiken om materialen op te bergen. Wil je helemaal een mobiel bak, kies dan voor een bak op wielen. Op die manier kun je de moestuinbak gemakkelijk verplaatsen, bijvoorbeeld als je plantjes wat meer zonlicht nodig zijn. Ook kun je zo beter beschermen tegen elementen als hevige neerslag en storm.  Een mobiele moestuinbak maakt het bovendien mogelijk om je tuin of balkon steeds aan te passen.

Gebruik ook anti-worteldoek in je moestuinbak
Een moestuinbak op poten is natuurlijk ook ideaal voor mensen die van een moestuintje houden maar te kampen hebben met rugklachten. Een moestuinbak plaats je echt overal, zelfs op het kleinste balkon. En behalve dat je zo je eigen verse ingrediënten kweekt, verfraait het ook nog eens je balkon. Kortom; met alle bakken kun je alle kanten op. Wil je gemakkelijk, dan koop je een kant en klaar exemplaar en wil je een bak toegespitst op jouw specifieke situatie dan ga je zelf aan de slag. Natuurlijk gebruik je ook anti-worteldoek in je bak. Zonder bodem plaats je het doek ergens tussen de tien en twintig centimeter lager en heb je een bak met bodem, maak het anti-worteldoek dan aan de bodem van de bak vast.

Begin vandaag nog je eigen moestuinbak
Met een moestuinbak kun je vandaag nog je eigen moestuin beginnen. Vergeet dan niet ook handgereedschap aan te schaffen, zodat jij je plantjes op de beste manier kunt onderhouden en je kunt genieten van producten uit je eigen moestuinbak.

Tagged:

Related Posts