Keramische tegels in de tuin laten aanleggen? Dit moet je weten

Wil jij jouw tuin en/of terras opnieuw laten bestraten en ben je op zoek naar slijtvaste, krasbestendige bestrating met een prachtige uitstraling? Dan zijn keramische tegels iets voor jou. Keramische tegels zijn stijlvolle tuintegels die voor elk gedeelte van de tuin gebruikt kunnen worden. Ze hebben een hoge hardheid, waardoor ze zeer geschikt zijn voor intensief gebruik en goed bestand zijn tegen een stootje. Wil jij jouw tuin laten bestraten met keramische tegels? Wij vertellen je alles wat je moet weten over keramische tegels.

Over keramische tegels in de tuin

Keramische tegels zijn tegels met een natuurlijke uitstraling, die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Keramische tegels voor buiten zijn dikker, hebben een andere afwerking en worden langer gebakken. Hierdoor wordt een stevige tegel gecreëerd, die zowel buiten als binnen gebruikt kan worden. Keramische binnentegels zijn dunner dan keramische buitentegels, waardoor deze niet geschikt zijn voor buiten. Keramische tegels zijn kleurvast, goed bestand tegen een stootje en maatvast. Hierdoor is deze vorm van bestrating geschikt voor alle delen van de tuin en zijn keramische tegels bovendien zeer geschikt voor onderhoudsarme tuinen. Het grote aanbod keramische tuintegels zorgt er voor dat er voor elke tuin een passende keramische tegel verkrijgbaar is. Van keramische tuintegels met een natuursteen look tot keramische tuintegels met houtstructuur, alles is mogelijk.

De voordelen van keramische tegels

Keramische tegels in de tuin laten aanleggen kent veel voordelen:

  • Keramische tegels zijn vorst- en hittebestendig
  • Mos, algen en schimmels krijgen geen kans op keramische tegels
  • Keramische tegels zijn uv-bestendig, waardoor ze niet verkleuren
  • Keramische tegels zijn niet afgedekt met een laagje kleur, maar door en door geproduceerd. Een eventuele beschadiging aan de tegel zorgt er dus niet voor dat je een stukje kleur mist
  • Dankzij de hoge hardheid van de tegels is de kans op beschadigingen minimaal
  • Keramische tegels zijn zeer goed bestand tegen temperatuurschommelingen
  • Keramische tegels hebben een hoog antislip gehalte. Dat betekent dat ze gebruikt kunnen worden bij zwembaden en bij hellingen tot 27 graden

Keramische tegels in de tuin laten aanleggen door een stratenmakersbedrijf in Meppel

Wil jij jouw tuin bestraten met keramische tegels? Het aanleggen van keramische tegels is een flinke klus, die veel specifieke kennis vereist. Daarom is het aan te raden om het leggen van de keramische tegels over te laten aan een ervaren stratenmakersbedrijf in Meppel of een andere plaats bij jou in de buurt. Een stratenmakersbedrijf in Meppel creëert de juiste ondergrond voor jouw keramische tegels en zorgt er voor dat de bestrating goed wordt afgewerkt, zodat jij er jarenlang onbezorgd gebruik van kunt maken.

Tagged:

Related Posts