Tuin

Je tuin opleuken doe je zo!

Soms is je tuin gewoon toe aan een opfrisser. De beste periode om dit te doen is toch wel het voorjaar. Je kan dan voor de zonnige dagen weer een frisse start maken met nieuwe bloemen en planten in de tuin. Een gigantische kleurexplosie, daar wordt iedereen toch blij van? Je tuin gaat weer helemaal stralen na de sombere winter periode. Voor het opleuken van je tuin, kun je naast leuke bloemen en planten natuurlijk ook nieuwe tuinaccessoires aanschaffen, zoals een leuke tuin set. Dit kun je doen door een grotere auto of busje te huren in jouw regio, via bijvoorbeeld auto huren Amsterdam, zodat alle planten(bakken), vogelhuisjes en tuinsets in een keer vervoerd kunnen worden.

Wees ruim op tijd met voorbereidingen

Om niet dagen bezig te zijn met het opfrissen van de tuin, is bijhouden echt een redder. Wanneer je de maanden september, oktober en november de grootste voorbereidingen al hebt getroffen, heb je jezelf al heel wat tijd bespaart. Het bijhouden van de tuin is dus zeer belangrijk om zo te voorkomen dat al het werk in een keer verricht moet worden. Waarom nou precies deze maanden? In deze maanden bereidt de tuin zich voor op de ‘ruststand’. Dit betekent dat de tuin na de desbetreffende voorbereidingen volledig met rust gelaten kan worden, totdat het voorjaar weer aanbreekt. Je kan dus in september de laatste puntjes van de uiterlijke verzorging kunnen uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld nog een laatste keer de haag snoeien, de bloemen uit de tuin verwijderen die u niet langer wilt behouden en de overige bloemen en planten mesten. Deze mest zorgt er namelijk voor dat de bloemen weer opbloeien wanneer het voorjaar van start gaat.

Het voorjaar is daar

Nu je de grootste voorbereidingen al hebt getroffen, vergt het slechts nog maar een beetje van je tijd om je tuin op te frissen. De oude bloemen zijn namelijk al verwijderd en door het mesten krijgen de overige bloemen weer een tweede kans. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een paar leuke nieuwe bloemen en planten aanschaffen, vogelhuisjes installeren en een leuke tuin set uitzoeken. Speur wat catalogussen af om je te laten inspireren door de nieuwe trends van het jaar en maak er leuke knipsels van. Zoek vervolgens een autoverhuurbedrijf bij jou in de buurt om een grotere auto of bus te huren, zodat alle spullen in een keer naar jouw tuin gebracht kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld via auto huren Rotterdam.

Door deze tips te volgen, hoeft het slechts 2 dagen in beslag te nemen om de tuin op te leuken voor het voorjaar. Daarbij is het wel belangrijk om het werk te spreiden en de grootste voorbereidingen al in september te treffen.Tagged:

Related Posts