Is jouw tuin volledig winterproof?

De warme dagen zijn aan ons voorbij gevlogen. De dikke winterjas kan weer uit de kast en de kou komt eraan. De winter brengt altijd heel veel gezelligheid met zich mee. Overal is verlichting, de kerstboom mag weer opgezet worden en de houtkachel weer gestookt. Al met al, wordt er in de winter veel binnen gezeten. Vaak wordt de tuin een beetje verwaarloosd in de winter, terwijl dit vooralsnog een lekkere plek is om te gaan zitten met vrienden en familie. Het vergt alleen wat voorbereiding om jouw tuin volledig winterklaar te maken. Hoe je dat doet? Simpel, je kan een auto huren wat spullen aanschaffen en snel warmte en gezelligheid creëren.

Hoe creër je gezelligheid?

Allereerst, wil je jouw tuin een gezellige uitstraling geven. Dit maakt het daadwerkelijk uitnodigend om daar te gaan zitten. Hiervoor kun je verschillende accessoires inzetten. Planten doen het natuurlijk altijd goed. Deze horen aanwezig te zijn in je tuin en geven meteen sfeer. Over het algemeen wordt er pas in het voorjaar geïnvesteerd in planten en bloemen, echter heb je ook genoeg planten die de winter overleven. Dit zijn vaak wintergroene vaste planten. Door deze in je tuin te plaatsen, is je tuin geen enkel seizoen kaal ogend. Bovendien kunnen deze mooie planten weer versiert worden met leuke kerstverlichting. Zo geef je op een alternatieve manier meer kleur aan je tuin. Daarnaast zou je rondom de wandelpaden en planten solar lampen neer kunnen zetten. Deze lampen laden zich overdag op en gaan ’s avonds weer branden. Dit kan mooie schaduwen creëren, wat helemaal past bij het mystieke van de winter.

Gezelligheid gaat niet per se gepaard met warmte

Nu de sfeer in de tuin gemaakt is, moet het wel comfortabel zijn om buiten te zitten. De winter is koud en het maakt het niet erg sfeervol als mensen aan het verkleumen zijn. Naast gezelligheid moet er dan ook voldoende warmte zijn. Dit kan gedaan worden door een overkapping te maken voor je terras. Je bent zo beschut van de wind en blijft de lichaamswarmte in deze ruimte circuleren. Een overkapping maken klinkt als een hele klus, maar dat hoeft het niet te zijn. Door een grote auto/bus te huren via goedkoop auto huren kun je gemakkelijk en snel wat planken en spijkers halen en wat in elkaar proberen te zetten. Je zou ook een standaard bouwpakket kunnen aanschaffen. Dit is een eenmalig uitgave, maar dan heb je wel een mooie overkapping. Deze overkapping kun je dan ook weer leuk versieren met lichtjes.

Een kachel is ook niet verkeerd

Nu de basis voor gezelligheid en beschutting is gemaakt, kan de echte warmte natuurlijk niet uitblijven. Een kachel is in de winter dan ook echt een uitkomst. Hierin kun je zelf ook zo creatief zijn als je wilt. Je kunt kiezen voor een vuurkorf, waarbij je stukken hout opstookt en lekker marshmallows boven kunt bakken. Heel gezellig! Je kunt daarnaast ook kiezen voor een elektrische heater die geleidelijk de hele ruimte verwarmt. Een paar leuke dekentjes erbij en jouw tuin is een gezellige en warme ruimte om de winter te vertoeven met familie en vrienden!


Tagged:

Related Posts