Tuin

Hulp bij de aankoop van een tuinkas

Steeds meer mensen plaatsen een tuinkas in hun tuin, maar waarom zou je dit doen? Het biedt enkele voordelen, die we later bespreken, maar niet iedereen heeft er profijt van. Zonde is om een tuinkas te plaatsen als je niet graag in de tuin bezig bent of niet biologisch wilt leven. Het is vooral bedoeld voor iemand die het leuk vindt om met planten of groenten bezig te zijn.

Overigens is het een fabel dat je een grote tuin moet hebben om een tuinkas te plaatsen want je kunt ook een kleiner model op het balkon neerzetten. Er zijn inmiddels een aantal verschillende soorten en maten op de markt gebracht. De meeste tuinkassen bestaan uit glas en staal en voorzien in de functie om planten te laten overwinteren of om groenten te verbouwen.

Denk bij de aanschaf van een tuinkas na over een aantal zaken zoals hoeveel je wilt besteden, waar je deze voor wilt gebruiken en hoeveel ruimte de kas mag innemen. Vervolgens moet er een keuze gemaakt worden voor een broeikas, kweekbak of kas op stahoogte. Groenten die hoger groeien kunnen bijvoorbeeld het best geplaatst worden op een tuinkas op stahoogte.

Voordelen

Kunstplanten worden populairder maar sommigen willen nog graag zelf ‘gewassen’ verbouwen. Een tuinkas is dan een goede uitkomst, want je kunt bloemen kweken maar ook fruit  en groenten. Het is wel belangrijk dat je hier tijd voor vrij maakt; zo’n halfuurtje per week. Uiteindelijk bespaart het geld, want je hoeft de groenten en fruit niet meer in de winkel te koop. Ook is het gezond te noemen en heb je een nieuwe hobby.

 

Tagged:

Related Posts