Tuin

Houtaantasting

Hout is een veel gebruikt en prachtig natuurproduct. Maar net zoals alles in de natuur heeft hout ook (natuurlijke) vijanden. Hout kan namelijk ernstig aangetast en ‘ziek’ worden. Wanneer uw woning, pand of schuur voornamelijk of grotendeels uit hout bestaat kunnen deze aantastingen en ziektes voor grote gevaren en schade zorgen.

De grootste vijand van hout

Vele ongedierte bestrijders zijn het erover eens dat de grootste vijand van hout de hout-aantastende insecten zijn. Nog groter dan bijvoorbeeld schimmels en zwammen. Er bestaan verschillende houtaantasters die je niet wilt tegenkomen in uw woning, pand of schuur zoals; de boktor, de houtworm en de bonte knaagkever. Wanneer je bijvoorbeeld een boktor tegenkomt in uw woning, pand of schuur moet u direct actie ondernemen. Wacht vooral niet, maar schakel direct een ongedierte bestrijder in Enschede in. Wacht je namelijk te lang, dan zou de schade alleen maar verder toenemen.

Een ongedierte bestrijder inhuren om boktor te bestrijden

Een boktor is een beestje (insect) dat grootse schade aan kan richten aan houten bouwconstructies. Als u last heeft van boktor dan kan dit in korte tijd desastreus zijn. Het is daarom ook ontzettend belangrijk om direct actie te ondernemen als je het vermoeden hebt dat er boktor is uw hout zit.

Mocht u deze vermoedens hebben? Bel dan direct een deskundige en gecertificeerde ongedierte bestrijder. Zij kunnen u uiterst goed de optimale bestrijding en preventie adviseren. Daarnaast zullen de meeste ongedierte bestrijders direct voor u in actie komen om deze vervelende houtaantasters zoals een boktor te bestrijden.

Hoe herkent u een boktor?

De boktor kunt u herkennen aan de kleine gaatjes die u in het hout kunt zien verschijnen. De boktor zelf herkent u aan de twee grijze vlekken op zijn rug. Het diertje zelf is echter onschadelijk en niet gevaarlijk. Maar de larven van de boktor vreet zich door het hout. Naast de aanwezigheid van kleine gaatjes in het hout ziet u ook zaagsel op de grond liggen. Daarnaast kunt u een soort van kloppend geluid uit het hout horen.

Tagged:

Related Posts