Het Hollands Klompenhuis

In het buitenland associeert men Nederland al snel met klompen. Als je ooit in het buitenland op vakantie bent geweest, dan ben je waarschijnlijk al vaak naar klompen en windmolens gevraagd. Dit geldt al helemaal als je ook een onmiskenbaar Nederlands accent hebt wanneer je Engels spreekt. Stiekem zijn veel Nederlanders ergens ook wel trots op de klomp. Deze traditionele schoenen werden vroeger veel gebruikt op het land. Klompen hadden veel voordelen ten opzichte van andere schoenen in die tijd. Als je een klomp draagt zal je het niet eens voelen als er een koe of paard op je teen staat. De schoenen zijn dus bijzonder stevig en slijten daarnaast ook bijna niet. Terwijl moderne schoenen vaak binnen één jaar al aan vervanging toe zijn, hoefde een boer zijn klompen vroeger maar eens in de zoveel jaar te vervangen. Klompen waren dus fantastische schoenen en deze mening lijken ze bij het Hollands Klompenhuis te delen. Hier bieden ze ook vandaag de dag namelijk nog klompen aan.

De belangrijkste voordelen van de klomp

In de introductie las je al een aantal voordelen die de klomp te bieden had en heeft tegenover andere schoenen. Toch zijn er nog meer redenen waarom de klomp ooit zo populair was in ons land. Zo zijn deze schoenen bijvoorbeeld waterdicht. Wanneer je met je klompen in een plas water ging staan vormde dit geen enkel probleem. Je kunt je waarschijnlijk ook wel voorstellen dat klompen na een dag werken op het platteland doorgaans erg vies waren. De klomp is echter gemakkelijker schoon te maken dan onze sneakers en ook een beetje vuil vormde dus geen enkel probleem.

Of klompen tegenwoordig nog in zijn?

Bij het Hollands Klompenhuis verkoopt men ook tegenwoordig dus nog klompen. Of het verstandig is om deze klompen aan te schaffen? Jazeker, er zijn ontzettend veel mensen die er nu nog voor kiezen om klompen te kopen. Niet per se om deze te dragen, alhoewel er in bepaalde streken van ons land nog steeds klompen gedragen worden. De voornaamste reden om klompen te kopen is voor de sier. Men vindt het prachtig om zo een typisch Nederlandse uitvinding in de woonkamer te plaatsen. Een mooie klomp op de kast zal zeker niet misstaan.

Het aanbod van het Hollands Klompenhuis bestaat overigens niet alleen uit traditionele klompen. Je kunt hier allerlei verschillende klompen aanschaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van klompen in het delfts blauw? Daarnaast kun je ook blanco klompen aanschaffen. Dit is zeker aan te raden als je graag knutselt. Zo kun je deze klompen bijvoorbeeld zelf een patroon geven. Dit is tevens ook een leuk project om met de kinderen uit te voeren.

Pantoffels in de vorm van klompen bij het Hollands Klompenhuis

Bij het Hollands Klompenhuis is het zelfs mogelijk om pantoffels in de vorm van een klomp te bestellen. Als jij een groot fan bent van deze traditionele schoen die ook wel een symbool voor Nederland vormt, is het geen slecht idee om deze pantoffels te bestellen. Niet alleen zien ze er prachtig uit, maar het is ook fijn om warme pantoffels te hebben.

Tagged:

Related Posts