Tuin

Grasmat klaar maken voor de lente

De wintermaanden zijn weer bijna voorbij. Dit jaar hebben wij een vrij natte winter gehad en het heeft af en toe ook flink gevroren in ons land. Dit is een funest voor je gras natuurlijk. Het is altijd weer spannend hoe de gras erbij ligt na deze wintermaanden. Wanneer je gras goed hebt voorbereid in het najaar zul je in het voorjaar hiervan kunnen profiteren. Als je gras goed hebt voorbereid voor de winter heb je grote kans dat je gras weinig last heeft gehad van de weersomstandigheden.

Verwijderen van onkruid

Vaak groeit er in de wintermaanden mos tussen het gras. Mos zorgt ervoor dat gras niet de ruimte krijgt om goed te kunnen groeien. Zorg er in de lente maanden er voor dat er geen onkruid en mos meer tussen je gras zit. Je hebt hiervoor diverse onkruidmiddelen voor maar je kan dit natuurlijk ook gewoon handmatig verwijderen.

Gras maaien

Zodra het weer beter word kun je lekker aan de slag in je tuin. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat het niet meer gaat vriezen. Wanneer je gras gaat maaien en binnen elke dagen gaat het vriezen zal dit je grasmat kapot maken. Voordat je gaat beginnen met maaien zorg ervoor dat eerst dat alle onkruid en takken zijn verwijderd. Wij adviseren altijd de eerst vijf keer dat je gras gaat maaien dit op de hoogste stand doet. Je gras blijft namelijk veel gezonder als je ze wat langer laat. Als je ze in het begin gelijk helemaal kort maait dan zal je gras geel worden. Na ongeveer vijf keer kan je het steeds korter gaan maaien. In de lente groeit je gras het snelst. De hogere temperaturen en regen zorgen ervoor dat je gras flink kan groeien. Hou daarom goed in de gaten wanneer je weer moet maaien.

Bemesten

Het is verstandig om in het voorjaar te beginnen met bemesten. Kies altijd een dag uit waar er ook regen word voorspelt. Begin net voor de regenbui met bemesten. Zodat het goed word opgenomen door het water. Meestal is een keer bemesten voldoende. Als je meer bemest moet je namelijk ook mee onderhoud plegen aan je gras. Het mest zorg er namelijk voor dat je gras meer groeit, dus je moet meer maaien en je krijgt meer afval.

Tagged:

Related Posts