Tuin

Dieren in de tuin houden

Misschien vraag je je af wat een kippenhok is. Qua functie is het een stal voor pluimvee dat mensen in een tuin of op andere locaties grootbrengen. Het fokken van pluimvee moet immers niet alleen op een grote veehouderij gebeuren. Meer mensen hebben een eenvoudige boerderij in hun tuin gebouwd voor het fokken van nuttige dieren zoals pluimvee, konijnen en eenden. Deze dieren zijn een geweldige bron van eieren, vezels en vlees. Zolang je goed voor ze zorgt, zul je langdurige voordelen krijgen. Je hoeft ook geen ervaren boer te zijn om dit werk te kunnen doen. Voor beginners kan het fokken van kippen of konijnen een goed begin zijn.

Konijnen houden in de tuin

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het fokken van konijnen in hun tuin. Heb je ook interesse? Je kunt profiteren van dit dier als een bron van mest. Daarnaast kun je ze ook groot brengen voor vlees. Ongeacht het doel, het fokken van konijnen moet goed worden gedaan. Zorg bijvoorbeeld voor bescherming tegen slecht weer en roofdieren. Een konijnenhok kopen moet je doen op de juiste manier. Een hok is geschikt voor kleinere konijnen. Je moet echter een aangepaste behuizing bouwen zodra ze groter worden. Het hok moet schaduw bieden en moet voorzien zijn van een aantal functies zoals drenken, voeders en nestkasten.

Kip in de tuin houden

Als je niet van konijnen houdt, kun je gewoon kip in je tuin houden. Laat dit dier echter niet vrij rondlopen in je tuin. Dat betekent dat je een kippenhok voor ze moet kopen. Dit product moet ook worden geleverd met een warmtelamp. Pluimvee kan gemakkelijk kou vatten, dus ze hebben toegang tot warmte nodig tijdens het rusten. Het opvoeden van dit type dier is leuk omdat je de groei in de loop van de tijd kunt zien. Ze groeien snel op en zijn een bron van vlees en eieren. Het kippenhok moet ook nestkasten hebben waar ze comfortabel en veilig eieren kunnen leggen.

Een dierenhok kopen

Ongeacht het soort dier dat je in de tuin wilt laten groeien, je moet een huis voor ze kopen. De belangrijkste overweging is de grootte van de stal. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is voor de dieren. Daarnaast moet het worden geleverd met goede verlichting en ventilatie. Een functie als een broedgebied is ook belangrijk. Zorg er vervolgens voor dat je dit huis op een veilige locatie plaatst waar er geen roofdieren in de buurt zijn. Je kunt alles kiezen wat je maar wilt als het gaat om stijl of ontwerp.

Dieren houden in de tuin: de hygiëne

Hoewel het bieden van onderdak, voedsel en water verplicht is, moet je hun hok ook regelmatig schoonmaken. De reinigingsfrequentie hangt meestal af van hoeveel dieren erin leven en hoe groot ze zijn. Grotere dieren vervuilen meer dan kleinere. Dat betekent dat je je stal vaker moet schoonmaken. Het goede nieuws is dat je tal van reinigingsmethoden kunt toepassen. Zo is er de diepstrooisel methode. Zo hoef je de hokbodem maar één keer per jaar schoon te maken. Deze procedure wordt aanbevolen als je een kippenhok in je tuin hebt.

Tagged:

Related Posts