Tuin

De voordelen van een hovenier aanstellen

Hoewel de meeste mensen het grootste deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, worden de meesten van ons toch onmiskenbaar naar buiten getrokken om de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur in ons op te nemen. Er is gewoon iets met de zonneschijn, het groene gras, de mooie bloemen, de zoete geuren, en de dieren die het buitenleven ontspannend en verjongend maken.

Heb je een mooie buitenruimte om je in terug te trekken bij je huis of bedrijf? Zo niet, dan is het iets om over na te denken. In feite kan een mooi aangelegd gazon een wereld van verschil maken voor je gezin of klanten. Het verhoogt de aantrekkingskracht, verbetert de eerste indruk, en wekt positieve gevoelens op.

Of je nu wat groen, bloembedden, borrelende waterpartijen, of andere verfraaiingen aan je tuin of bedrijfsterrein wilt toevoegen, denk eens aan de reeks voordelen die je kunt verwachten van een gevarieerde tuinaanleg op je eigendom.

Gras en bomen zorgen voor koelere temperaturen

– Een eenvoudig grasveld is koeler dan asfalt, cement en zelfs kale grond. Met gras dat rondom je huis of bedrijf koelere temperaturen uitstraalt, kun je je behoefte aan airconditioning daadwerkelijk verlagen. Zou het niet leuk zijn om wat extra geld over te houden om deze zomer iets leuks met je gezin te doen?

– En wist je dat hoge bomen aan de zuid- en westkant van het gebouw schaduw kunnen geven op het heetst van de dag en je zoldertemperaturen met wel 40 graden kunnen verlagen? Ze kunnen ook de schittering door de ramen verminderen.

– Hoeveel van jullie weten hoe heet het is om op een hete zomerdag door de binnenstad te lopen? Lopen over het trottoir of door een parkeerterrein is op het heetst van de dag als lopen over hete kolen. De hitte die van het terrein opstijgt kan je een ellendig heet gevoel geven. Nou raad eens wat? Meer gras en bomen planten op deze plekken kan helpen! De verkoelende effecten van gras en schaduwrijke bomen verlagen de totale temperatuur van stedelijke gebieden, waardoor het aangenamer wordt om buiten te zijn.

Uitgelicht: Hoveniersbedrijf De Tuin Vlaardingen

Landschappen zijn goed voor de lucht en het water

Wist je dat gras en bomen elke dag hard aan het werk zijn om stof en rookdeeltjes op te vangen, kooldioxide af te voeren, en levensgevende zuurstof te produceren? Een enkele boom kan zelfs elk jaar 26 pond kooldioxide uit de lucht halen, wat de uitstoot van 11.000 km autorijden compenseert. Gras en bomen planten is dus een eenvoudige manier waarop we allemaal kunnen helpen het milieu te beschermen!

Een ander interessant feit dat landschappen met bomen ondersteunt, is dat één boom ook elke dag genoeg zuurstof kan leveren voor vier mensen. Wat een geweldige reden om een boom te planten!

Nu het stormseizoen in volle gang is, kunnen weelderige landschappen juist helpen. Ze fungeren als buffers voor afvloeiend stormwater, en verminderen de stroom van sedimenten en verontreinigende stoffen naar nabije watermassa’s. In feite helpen planten de vervuiling uit het water te filteren op weg naar de drinkwaterbron van een stad. Houtige planten langs oevers verminderen ook erosie en overstromingen stroomafwaarts.

Buiten leefruimten verbeteren de levenskwaliteit

Landschapsarchitectuur verbetert de kwaliteit van het leven in steden met verschillende fysieke en psychologische voordelen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat alleen al het kijken naar planten de bloeddruk verlaagt. Wandelen door een natuurlijke omgeving, zelfs midden in een stad, verbetert de aandacht en het geheugen. Mensen die in buurten met buurtgroen wonen melden lagere stressniveaus en lagere kosten voor gezondheidszorg.

Inspiratie: Een overkapping met glaswand geeft je het hele jaar door dat lekkere buitengevoel!

Landschappen bieden economische voordelen

Wist je dat bedrijven met landschappen van hoge kwaliteit over het algemeen succesvoller zijn? Het is waar! Klanten beweren meer geld uit te geven aan goederen en diensten als het commerciële gebouw een hoogwaardig bladerdak heeft; en winkelend publiek zegt bereid te zijn langere afstanden af te leggen om te winkelen in een wijk met een betere landschapsarchitectuur. Ze zeggen ook dat ze langer blijven als ze eenmaal aankomen als de landschapsarchitectuur rustig is.

Als huiseigenaar zoek je naar manieren om het beste voordeel uit je investering te halen. Als je je tuin landschap geeft, kun je er zeker van zijn dat je investering de marktwaarde van je huis zal verhogen. Huizenkopers zijn meestal bereid meer uit te geven voor een huis als het een professionele tuinaanleg heeft, zowel voor als achter.

Waterpartijen maken van je tuin een uniek geheel

Esthetisch mooie waterpartijen in je landschap kunnen een unieke textuur, natuurlijke geluiden, en nieuwe wilde dieren aan je eigendom toevoegen. Het vinden van de perfecte achtergrond voor een leefruimte buiten kan helpen om een saai landschap te veranderen in een landschap dat de buren of de gemeenschap zich zullen herinneren.

Waterpartijen vergen ook heel weinig onderhoud en verbruiken niet veel water dankzij circulatiepompen.

Tagged:

Related Posts