Tuin

De robuuste uitstraling van cortenstaal bloembakken

Als je een tuin met mooie bloemen en planten hebt, wil je dat ze ook de aandacht grijpen. Dit kun je doen door een stijlvolle bloembak of bloempot te kopen en hem op een centrale plek neer te zetten. Sommige bloembakken trekken meer de aandacht dan andere. Tegenwoordig zie je steeds vaker bloembakken van cortenstaal. Dit robuuste materiaal heeft een roestachtige kleur en is bijzonder fijn in het onderhoud. Perfect voor tuinen waar je een organische uitstraling wilt.

Wat voor materiaal is cortenstaal?

Cortenstaal is een zogenaamde metaallegering die bestaat uit verschillende stoffen. Door de combinatie van ijzer, nikkel, chroom, silicium, fosfor en koper ontstaat een sterk en veelzijdig materiaal. Het heeft een roestachtige kleur, maar is juist erg weerbestendig. Bij blootstelling aan de buitenlucht ontstaat er namelijk een chemische reactie waardoor er een enkele roestlaag komt. Deze beschermende laag zorgt ervoor dat het materiaal niet verder kan verroesten. Zo krijg je een warme uitstraling, zonder dat je er veel onderhoud aan hoeft te plegen. Veel mensen kiezen voor cortenstaal bloembakken omdat geen enkele bak hetzelfde is. Elke plantenbak van cortenstaal heeft een unieke uitstraling, perfect voor een unieke tuin.

Verschillende vormen en uitvoeringen

Net als andere bloembakken zijn bloembakken van cortenstaal verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld een ronde bak kiezen, maar rechthoekige vormen zijn ook erg in trek. Als je meerdere plantenbakken aanschaft, kun je natuurlijk ook combineren. Bloembakken van cortenstaal zijn doorgaans verkrijgbaar in maten van tussen de 30 en 90 centimeter in doorsnee. Ook als je een kleinere tuin of kleiner terras hebt, past zo’n plantenbak erg goed. Ook kun je cortenstaal plantenbakken op maat laten maken, zodat je zeker weet dat je een unieke bak hebt.

Bloembakken zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met en zonder bodem. Bloembakken met bodem kun je eigenlijk overal kwijt. Bloembakken zonder bodem kun je bijvoorbeeld in de aarde zetten. Je hebt dan niet per se extra tuinaarde nodig. Daarnaast is het qua uiterlijk misschien mooier als de bak opgaat in de tuin. Met een bodem oogt de bak meer als een los object. Andere mogelijkheden die je hebt zijn bloembakken op wieltjes en bloembakken op pootjes. Het is maar net hoe je wil dat de bak in jouw tuin terechtkomt. Let er wel op dat een bloembak van cortenstaal na de aankoop kan verkleuren. Doordat het proces zich pas inzet bij blootstelling aan de buitenlucht kan de kleur anders zijn dan wanneer je de bak kocht.

Tagged:

Related Posts