Tuin

De mooiste haag of struik

Laurier Herbergii

De tuin verrijken met een boom of een struik kan een lastige klus zijn. De keuzemogelijkheden zijn overweldigend. Het ligt er maar net aan waar je op uit bent. Of er een hoge- of middelhoge haag moet staan, of een mooie groene struik middenin een gazon, niet alleen de klant bepaald maar ook de omstandigheden van de omgeving. Een tuin die in de volle zon staat heeft andere beplanting nodig dan een schaduwrijke tuin. De keuze van beplanten is belangrijk om een tuin tot een succes te laten opbloeien, en er veel van te kunnen genieten.

De Laurier Herbergii is een landplant die als struik groeit maar ook kan uitgroeien tot een boom. Het is een veelgebruikte soort die het zeer goed doet als lage of middelhoge haag. De Laurier Herbergii wordt ook wel Laurierkers Herbergii genoemd en is een snelle compacte groeier. In de winter behoudt deze zijn blad en is dus winterhard en wintergroen. Het is ook een sterkte soort die redelijk wat omstandigheden aankan. Van een redelijk droge grond tot aan sneeuw is geen probleem voor de Laurier Herbergii. Te natte voeten is voor alles wat groeit en bloeit niet goed, maar een fatsoenlijke bodem met redelijke afwatering is al voldoende voor deze Laurierkers.

Oorspronkelijk komt de Laurier Herbergii uit het Midden-Oosten, en via Griekenland is deze onze kant opgekomen. Ontdekkers, reizigers en handelaren zagen de veelzijdigheid van de Laurier en hebben de plant wereldwijd verspreid. Tot op de dag van vandaag worden de verschillende lauriersoorten niet alleen gebruikt voor hun medicinale werking, maar er worden ook ontsmettingsmiddelen en pesticiden mee gemaakt. Een laurierblaadje in de soep bijvoorbeeld, is de normaalste zaak van de wereld. De verschillende soorten laurier zijn allemaal winterhard.

Tevens staat het laurierblad voor roem en overwinning. Zo wordt de lauwerkrans gedragen door topsporters bij een overwinning. En zijn er ook afbeeldingen van de beroemde Ceasar te vinden met de lauwerkrans op zijn hoofd.

Sterk en mooi, een goede keuze

De Laurier Herbergii is een vriendelijke struik die kan functioneren als haag, maar ook kan uitgroeien tot een indrukwekkende boom. Aan de ondergrond stelt deze boom niet hele grote eisen wat het tuinieren vergemakkelijkt. Omdat dat de Laurier Herbergii een vlotte en een compacte groeier is, kan er met een gerust hart, door niet ervaren tuinders, twee keer in het jaar worden gesnoeid. De Laurier Herbergii kan wel een stootje verdragen en groeit redelijk snel weer dicht nadat er bijvoorbeeld iets teveel is gesnoeid.

Of de tuin nu in de volle zon, in de halfschaduw of schaduw staat, de Laurier Herbergii groeit prima mits de boel niet onder water staat. De struik komt voor in bossen en groeit gewoon onder de bomen. Het is dus een praktische struik waar men in vele vormen veel plezier van heeft.

Bij het willen planten van de Laurier Herbergii kan advies van een tuinder zeker helpen. Een tuinder in je omgeving is zo gevonden en online staat het ook vol met adviezen.

Tagged:

Related Posts