Tuin

Chacana Black XL, een ware eyecatcher

Binnen het ruime assortiment aan tuinkachels van Tuinkachelgigant zijn niet alleen functionele tuinkachels te vinden. Tuinkachelgigant beschikt ook over een aantal tuinkachels die direct in het oog springen, de zogenoemde eyecatchers. De Chacana Black XL is één van deze in het oog springende tuinkachels. Het design dient niet alleen een esthetisch doel, maar biedt ook een groot voordeel ten opzichte van andere tuinkachels.

XL is echt XL

De Chacana Black XL voert niet voor niets XL achter zijn naam. De tuinkachel is dan ook van een groter formaat dan de meeste andere tuinkachels. Vooral qua hoogte springt de Chacana Black XL boven andere tuinkachels uit. Dit is voornamelijk te danken aan het langwerpige en slanke design van de tuinkachel. De Chacana Black XL is dan ook maar liefst 150 centimeter hoog. De breedte en diepte van de kachel zijn met 44 centimeter gelijk aan elkaar. Toch is het gewicht niet XL te noemen en is de tuinkachel met 26 kilo nog redelijk mobiel te noemen.

Uniek design met functioneel doel

Het langwerpige en slanke design is er niet alleen uit esthetisch oogpunt. Het design dient namelijk nog een belangrijk functioneel doel wat niet vaak bij andere tuinkachels te vinden is. Door het langwerpige design is de doorvoer van zuurstof binnen in de kachel altijd zo optimaal mogelijk. Dit zorgt ervoor dat het hout extra lang brandt en het vuur extra stevig is. Op die manier ben je bij deze kachel verzekerd van een groot warmtebereik. De stevige vlammen zorgen nog eens voor extra sfeer. Om dit doel te bereiken is er ook gebruik gemaakt van een enkelzijdig vuurzicht. Dit zorgt er dus voor dat de zuurstof altijd een bepaalde route aflegt wat er voor zorgt dat het hout extra goed brandt.

Geschikt voor een groot gezelschap

Doordat de Chacana Black XL veel warmte afgeeft door het unieke design is deze tuinkachel uitermate geschikt om een groot gezelschap van warmte te voorzien.

Tagged:

Related Posts