Tuin

Biedt vogels onderdak in jouw tuin met een vogelhuisje

Op dit moment is het broedtijd voor de vogels. Over een tijdje vliegen alle kleine vogeltjes uit en trekken ze de wijde wereld in. Nu is het nog maar aftellen voordat de zomer begint. In principe kunnen vogels vrij goed tegen de warmte, maar toch kunnen vogeltjes tijdens warme zomerse dagen nog wel wat afkoeling gebruiken. En vogels hebben niet alleen behoefte aan een schaduwrijke plek uit de zon, in de zomer kan het ook behoorlijk regenen en onweren en dan willen zij ergens kunnen schuilen. Jij kunt de vogels helpen door ze onderdak te bieden door middel van het plaatsen van een vogelhuisje.

Voor ieder soort vogel is er wel een vogelhuisje of nestkastje te koop

In principe is er voor ieder vogelsoort wel een geschikt vogelhuisje te vinden. Mocht je een vogelhuisje of nestkastje aan willen schaffen, dan kun je het beste eerst observeren welke vogels het meest bij jou in de buurt voorkomen. Daarnaast kun je kijken of je een goede plek hebt voor dit huisje. Het liefst uit de volle zon en uit de wind, hoog genoeg zodat er geen roofdieren bij kunnen komen en zorg ervoor dat de vogels een vrije aanvliegroute hebben zodat zij snel en makkelijk het huisje in kunnen vliegen.

Een vogelhuis in je tuin: je krijgt waar voor je geld!

Wat voor tuin jij ook hebt, modern of juist heel wild en vol met bloemen, voor in ieders tuin is wel een vogelhuis in een bepaalde stijl te vinden dat de sfeer in de tuin omhooghaalt. Dat kleed jouw tuin niet alleen aan, je doet er ook echt iets goeds mee voor de natuur. Een must-have onder de tuinaccessoires!
Een vogelhuisje is een duurzame aankoop. Jij kunt de vogels jarenlang onderdak bieden, bijvoeren en een plek om te nesten geven. In ruil krijg je er een prachtig schouwspel voor terug. Een geweldig tuinaccessoire voor iedereen die een hart voor vogels heeft!

Related Posts