Tuin

Alles wat je moet weten als je een kapschuur wilt kopen

Een kapschuur kopen kan vanwege de vele beschikbare opties een lastige klus zijn. Het is dan ook belangrijk om hier genoeg tijd voor te nemen en de verschillende mogelijkheden goed te onderzoeken. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om je hierbij te helpen en we hebben een overzicht gemaakt van een paar soorten kapschuren.

Hoe ga je te werk als je een kapschuur wilt kopen?

Als je een kapschuur wilt kopen, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je makkelijker de juiste keuze maakt, namelijk:

  1. Doe online onderzoek naar de verschillende opties. Aangezien de meeste webshops zijn uitgerust met handige filters om je zoekopdracht te sturen, is dit een goede manier om je oriënteren op de mogelijkheden.
  2. Maak een aantal goede foto’s van de tuin en zorg ervoor dat je precies weet hoeveel ruimte je hebt voor de kapschuur.
  3. Ga op zoek naar een showroom voor tuinartikelen in de buurt waar de opties die jij in gedachten hebt worden getoond en breng hier een bezoek aan.
  4. Spreek een medewerker aan en laat de foto’s van je tuin zien. Leg ook je ideeën voor een vraag om advies over welke kapschuur je kunt kopen. Dit is het moment om al je vragen te stellen, dus houd je vooral niet in.
  5. Vraag ook even na hoe het zit met de garantie. Dit is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van de aankoop.
  6. Tot slot is het voordat je de kapschuur gaat kopen handig om na te denken over de montage. Ga je dit zelf doen of laat je een monteur komen? Meestal wordt deze service tegen een lage prijs door de leverancier aangeboden.

Welke kapschuur ga je kopen?

Nu je weet hoe je te werk moet gaan bij het vinden van de juiste kapschuur, is het tijd om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Wij hebben alvast een beginnetje voor je gemaakt door een aantal veel gekochte modellen op een rijtje te zetten:

  • Kapschuur met plat dak. Dit is een simpel model dat in verschillende maten verkrijgbaar is. Het platte dak zorgt ervoor dat de kapschuur gemakkelijk te monteren is, waardoor je de nieuwe aanwinst binnen no-time kunt opzetten.
  • Kapschuur met puntdak. Ook deze variant is vrij eenvoudig op te zetten. Het grote verschil is dat je iets meer opbergruimte hebt. Bovendien geeft het puntdak het gevoel dat de constructie groter lijkt.
  • Kapschuur met aanbouw. Door een kapschuur te kopen die je kunt combineren met een blokhut, heb je een opbergruimte en loungehoek in één. Dit ziet er vaak fraai uit en is ook nog eens handig.
  • Kapschuur met dichte wand. Als je een kapschuur wilt kopen om te gebruiken als loungehoek, is dit zeker geen slecht idee. De dichte wand houdt regen en wind tegen en kan op de koudere avond het verschil maken tussen binnen of buiten zitten.

Heb je alles goed gelezen? Dan heb je alle informatie die je nodig hebt om een mooie kapschuur te kopen. Kijk in dat geval bijvoorbeeld eens naar de kapschuur van iGarden

Tagged:

Related Posts