Huis

Zonne systemen

Bij de aanschaf van zonne systemen zijn er vaak diverse vragen van woningeigenaren. Gelukkig kan je online de voordeligste systemen vinden inclusief het antwoord op je vragen. Als al je vragen online beantwoord zijn dan wordt de stap eenvoudiger om echt definitief zonne systemen te gaan bestellen. Je twijfelt misschien nog wel een beetje en het antwoord op je laatste vragen kan je over de streep trekken om toch te investeren in zonne-energie. Zonne-energie is tenslotte de toekomst en hier mogen we best van profiteren. De zon blijf gratis, maar de fossiele brandstoffen waar we nu gebruik van maken worden steeds duurder. Op ten duur verdwijnen deze brandstoffen zelfs en is er geen alternatief. Het enige alternatief wat er wel is dat zijn zonne systemen.

Steeds meer geld besparen met zonne systemen.

Het rendement op je spaargeld is op dit moment erg laag als je het op de bank laat staan. Kies je voor een investering in zonne systemen? Dan ligt het rendement een stuk hoger namelijk op 6% per jaar. Dit is overigens op dit moment het verwachte rendement over 25 jaar. Maar het kan zomaar dat het rendement over 10 jaar nog een stuk hoger ligt als je nu investeert. De fossiele brandstoffen worden steeds schaarser, waardoor energie steeds duurder wordt om te produceren. Het prijskaartje die hieraan hangt wordt aan de woningeigenaren gepresenteerd. Behalve als je eigen zonne-energie kan opwekken en je geld bespaart. Je rendement kan dus de komende jaren alleen maar toenemen.

Binnen tien jaar terugverdient.

Het ligt er natuurlijk aan wat voor een systeem je laat installeren en of je de montage zelf uitvoert of laat doen. Maar gemiddeld kan je zonne systemen binnen 10 jaar terug verdienen. Na tien jaar kan je profiteren van pure winst en begint je rendement pas echt hard op te lopen. De meeste zonnepanelen gaan gerust 25 jaar mee zodat je vijftien jaar lang pure winst terug verdient op je zonne systemen.

Zelfs energie opwekken bij een bewolkte dag.

Zonne systemen worden steeds geavanceerde en zelfs tijdens een bewolkte dag kan je nog zonne-energie opwekken. Waarom zou je alleen kunnen profiteren van zonne-energie bij een blauwe lucht? De straling van zonne-energie komt nog steeds door de bewolking heen en dit betekend dat je nog steeds kan rekenen op een aardige opbrengst ondanks dat de zon niet volledig schijnt.

Zonne systemen met subsidie.

Steeds meer gemeentes werken aan een plan om het CO2 niveau naar beneden te krijgen. De uitstoot van woningen is hierbij vaak het grootste en dit kan worden teruggedrongen met zonne-energie. Door subsidie uit te delen hoopt de gemeente om meer mensen aan de panelen te krijgen. Informeer gerust bij je eigen gemeente een subsidie regeling heeft. Vaak is informatie over de regeling te vinden op de website van je eigen gemeente. Je kan zo een flink gedeelte van je investering weer terugkrijgen van de gemeente. Profiteer gerust en informeer naar je eigen subsidieregeling.

Tagged:

Related Posts