Huis

Welke soorten bureaus bestaan er allemaal?

Voor elk kantoor geldt uiteraard dat er een bepaald bureau voor dient te worden aangekocht. De vraag is echter welk bureau voor jou nu precies het interessantst is. Er zijn immers vandaag de dag een behoorlijk aantal verschillende soorten bureaus op de markt terug te vinden. Bij het maken van een keuze tussen deze exemplaren dient er stil te worden gestaan bij verschillende belangrijke zaken. Denk wat dit betreft niet alleen aan de prijs die je kan en wil betalen voor het bureau, maar ook aan bijvoorbeeld de hoeveelheid aan beschikbare ruimte die je voorhanden hebt. In ieder geval laten wij je graag ontdekken welke verschillende soorten bureaus er nu allemaal precies bestaan.

1.) Hoekbureaus

Eén van de meest populaire soorten bureaus op de markt is ongetwijfeld het zogenaamde hoekbureau. Voor dit type bureau geldt dat je ze zoals de naam reeds aangeeft steevast in een hoek dient te plaatsen. De positie waarover ze beschikt in een hoek zorgt ervoor dat er op geen enkele manier ruimte verloren zal gaan. Bovendien is het bij deze bureaus zeer eenvoudig mogelijk om in de hoogte te werken. Dit zorgt ervoor dat je op geen enkele manier moet inboeten op vlak van kwaliteit, integendeel. Ben jij dus vooral op zoek naar een klein, maar lekker praktisch bureau? Dan is het zeker interessant om even de voordelen van hoekbureaus te ontdekken.

2.) Rechthoekige bureaus

Niet alleen hoekbureaus zijn interessant. In het bijzonder voor zakelijke omgevingen geldt dat er ook bijzonder vaak wordt gekozen voor het gebruik van rechthoekige bureaus. Voor deze bureaus geldt dat ze doorgaans slechts bestaan uit één enkel blad. Dat brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is dat je alles vlot bij de hand hebt. Het belangrijkste nadeel is dat je doorgaans niet over veel plaats beschikt om echt alles vlot kwijt te kunnen. Eventueel is het wel mogelijk om dit probleem op te vangen door het plaatsen van bijvoorbeeld ladeblokken. Deze zorgen ervoor dat je zeer eenvoudig bijvoorbeeld alle documenten die je even niet nodig hebt, maar wel niet weg kan of mag gooien op een overzichtelijke manier kan opbergen weg van je bureaublad.

Blijkt het plaatsen van een rechthoekig bureau toch voor jouw situatie niet de interessantste keuze te zijn? Dan kan je ook nog altijd opteren voor één van de bureaus die over een L-vorm beschikken. Op deze manier kan je nog altijd rekenen op een aanzienlijk blad dat zich voor je ontvouwt terwijl je tegelijkertijd nog over een extra kleiner werkblad ook beschikt. Zo sla je twee vliegen in één klap.

3.) Zit-sta bureaus

Het derde type bureau dat op de markt is terug te vinden is het zogenaamde zit-sta bureau. Zoals de naam van dit type bureau reeds aangeeft is het mogelijk om deze in verschillende posities te plaatsen. Dat betekent dat je er zowel aan kan gaan zitten als rechtopstaand kan werken. Dat lijkt misschien in eerste instantie wat vreemd, maar de praktijk maakt duidelijk dat het dat helemaal niet is, integendeel. Dat is het gevolg van het feit dat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat langdurig zitten een significant risico voor de gezondheid kan vormen. Mede omwille van deze reden hebben menig aantal bedrijven er ondertussen reeds voor gekozen om te gaan investeren in zit-sta exemplaren. Deze bureaus mogen dan wel wat duurder zijn in aankoop, daar staat tegenover dat ze een mooie meerwaarde voor de gezondheid kunnen realiseren.

Tagged:

Related Posts