Huis

Wat kun je doen aan slijtage van jouw vloer

Iedere vloer krijgt te maken met slijtage. Dat is helemaal niet erg. Een vloer die veelvuldig gebruik wordt, daarvan kunnen we ook verwachten dat die na verloop van tijd slijt. Er zijn manieren om het slijtageproces te vertragen of ontstane slijtage te lijf te gaan.

laminaat

Schoon houden vloer

Door de vloer zo schoon mogelijk te houden, heb je kans dat de ondergrond minder snel slijt. Het gaat hier met name om viezigheid die voor snelle slijtage zorgt, zoals zand. Wanneer je kinderen hebt en ze lopen vaak zand naar binnen dan is het verstandig om schoenen van tevoren uit te doen of zand regelmatig op te ruimen. Zand schuurt en daarom zal ook jouw vloer sneller gaat slijten.

Onderhoudsmiddelen

Wanneer jouw vloer een slijtlaag heeft dan zijn er allerlei onderhoudsmiddelen die jouw vloer weer als nieuw kunnen maken. Denk aan een wax, olie of lak. Met het juiste en regelmatig onderhoud kan een vloer levenslang meegaan. Met het juiste onderhoud kan een vloer lang mee gaan. Hoe en hoe vaak je een vloer onderhoudt, dan ligt helemaal aan het type vloer dat je hebt. Ook de afwerking van de toplaag is essentieel. Dit kan uiteraard ook meewegen in de keuze van een vloer, het soort onderhoud waarmee je te maken hebt.

Osmo

Dit Duitse merk is bekend om haar kwaliteit. Het merk behoort tot een van de grootste aanbieders op het gebied van onderhoudsproducten. Osmo levert producten die goed gebruikt kunnen worden voor het afwerken, reinigen, onderhouden en herstellen van een houten vloer.

Royl

De onderhoudsproducten van Royl zorgen voor een kwalitatief en hoogwaardig assortiment. De producten kunnen goed worden gebruikt voor het behoud van een warme en natuurlijke uitstraling van uw vloer. Ze zorgen voor een permanente en mooie bescherming. Het merk Royl maakt gebruik van herwinbare ingrediƫnten die gewonnen worden uit de natuur.

Woca

Dit Deense merk bestaat uit onderhoudsproducten voor zowel de zakelijke als particuliere markt. De producten staan bekend om de hoge kwaliteit en het uitstekende behoud van de natuurlijke uistraling van hout.

Conclusie

Kortom, wie lang van zijn of haar vloer wil genieten, die doet er goed aan om regelmatig de vloer te onderhouden. Meestal is onderhoud om de 2 jaar standaard. Controleer eerst goed welke vloer je hebt en wat je wel en niet kunt toepassen op jouw vloer, zodat je doet wat goed is voor jouw vloer. Eventueel kan laminaat kopen ook nog een optie voor u zijn.

Tagged:

Related Posts