Huis

Wat is duurzaam ondernemen?

De kranten staan tegenwoordig vol over duurzaamheid: alles en iedereen wil duurzaam zijn, maar wat duurzaamheid precies is, blijft vaak onduidelijk. Vandaar dat het goed is om eens te kijken hoe je als ondernemer duurzaamheid kunt bewerkstelligen. Je hoeft hiervoor niet ver te kijken, er zijn genoeg bedrijven in Nederland die al tientallen, of zelfs al meer dan honderd jaar duurzaam werken. Alleen dat laat al zien dat duurzaamheid echt niet iets is van de afgelopen jaren. Duurzaam is de toekomst, dus laten we kijken hoe jij jouw bedrijf ook kunt verduurzamen.

Kijk naar de voorbeelden

Een goed voorbeeld van een duurzaam bedrijf is de Fair Furniture Group. Dit is een collectief van zeven bedrijven die zo fair mogelijk te werk gaan. Dat betekent dat zij alles in eigen land produceren. Dat voorkomt vele transportstromen en daardoor kunnen zij hun ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Het collectief heeft vijf fabrieken verspreidt over het land. In deze fabrieken wordt het afval hergebruikt om de afvalstroom zo klein mogelijk te maken. De benodigde grondstoffen worden lokaal of in West-Europa ingekocht waardoor dus ook lokale ondernemers gesteund worden. Mensen in lagere lonen landen worden dus niet ingezet om voor een schijntje te werken aan de winsten van de eigenaren van het kapitaal.

Duurzaamheid gaat verder dan alleen het milieu

Als je streeft naar een duurzame wereld, dan moet je niet alleen kijken naar de lange termijn en het milieu. Je moet je ook richten op de mensen met wie je dit doel nastreeft. Op Fairfurnituregroup.nl kun je zien dat dit bedrijf zich echt inzet voor haar personeel. Hier vind je geen grote groep aan tijdelijke uitzendkrachten of interim-managers: maar liefst 92% van de mensen die voor deze groep werken, heeft een vast contract. Dat geeft mensen perspectief. Bovendien wordt de winst die met het bedrijf gemaakt wordt, verdeeld over de mensen die bij het bedrijf werken. Dat zorgt ervoor dat de werknemers betrokken zijn bij het bedrijf en dat zij er zelf ook beter van worden. Vanuit het bedrijf wordt aangemoedigd dat het personeel zich blijft ontwikkelen en wordt ingezet op duurzame inzetbaarheid.

Je bent altijd welkom

Mensen die elders niet snel een stageplaats kunnen vinden, zijn juist bij Fair Furniture Group van harte welkom. Hier krijg je de ruimte om te leren wat je nodig hebt om jezelf vooruit te brengen. Daarmee is dit bedrijf een goed voorbeeld voor andere bedrijven. Mocht jij interesse hebben of vragen hebben over dit bedrijf? Dan ben je van harte welkom om een keer langs te komen. Het management laat je graag zien hoe zij te werk gaan en bespreken hun visie met plezier met jou. Wil je ook een kijkje nemen op de werkvloer? Je bent van harte welkom. Kijk even op de site van dit bedrijf voor meer info.

Tagged:

Related Posts