Huis

Wat is cruciaal bij het opsporen van lekkages

Heb je een lekkage in je huis? Dan is het absoluut noodzakelijk dat je onmiddellijk actie begint te ondernemen om mogelijk waterschade, tijd en geld te besparen. Wat is het belangrijkst bij het opsporen van lekken en wat is een lekdetectie? Je komt het te weten in deze blog.

Lekkages opsporen

Vaak kom je er pas achter dat je een lekkage hebt als er vochtplekken verschijnen. Natuurlijk wil je een lekkage zo vroeg mogelijk opsporen om schade te voorkomen. Bij leidingen en buizen die niet verborgen zijn, kun je op lekkages controleren door met een stukje wc-papier langs de buizen te gaan. Als het nat wordt, weet je dat daar een lekkage is.

Maar voor de lekkende leidingen en buizen die in de muren verborgen zijn, is het moeilijker de exacte plaats aan te wijzen. Vroeger moest hiervoor altijd eerst een muur worden opengebroken om de leidingen te repareren. Gelukkig kun je lekdetectie gebruiken om onnodig hakken en breken te voorkomen.

Lekdetectie methoden

Akoestische detectie blijft het voornaamste middel om pijpleidinglekken op te sporen en te lokaliseren. Bij deze methode wordt luisterapparatuur gebruikt om het distributiesysteem te onderzoeken, lekgeluiden op te sporen en de precieze plaatsen van verborgen lekken aan te wijzen. Water dat onder hoge druk ontsnapt uit een lekkage of scheur in een pijp maakt een duidelijk sissend of ruisend geluid dat over de lengte van de pijp zelf aanzienlijke afstanden kan afleggen.

Andere methoden om lekken op te sporen maken gebruik van drukverschillen. Die worden gemeten met strategisch geplaatste manometers en drukmeters die, door de aflezingen te variƫren, de plaats van het lek kunnen bepalen. Je kunt ook een lekdetectiecamera gebruiken om uit te zoeken waar het lek zich bevindt.

Lekdetectie specialist

Wil je ook lekdetectie apparatuur gebruiken? Schakel dan een lekdetectie specialist in je omgeving in.

Tagged:

Related Posts