Huis

Waarom woningfotografie door een professional?

Een goede vastgoedfotograaf vindt de perfecte hoek, uitsnede, perspectief en compositie voor elke kamer. Hij of zij legt het individuele karakter van elk gebouw en elke ruimte vast. Hij of zij begrijpt als geen ander hoe de kwaliteiten en pluspunten visueel kunnen worden benadrukt zonder gebreken te verbergen. Een eenvoudige nabewerking van de foto’s is eerder regel dan uitzondering. Bij de nabewerking worden de kleuren een beetje opgefrist. Verder worden de foto’s qua belichting op elkaar afgestemd en mogelijk een kleine cosmetische correctie aangebracht.

Hoeveel foto’s wil je?

Het zal je vast verbazen hoe weinig foto’s een goede fotograaf kan nemen om een eigendom volledig en perfect op de gevoelige plaat vast te leggen. In de regel is het mogelijk om in slechts 10 foto’s een appartement of woning tot 80 m² via woningfotografie volledig in beeld te brengen. Grotere appartementen en huizen kunnen meestal in 20 foto’s worden getoond. Zo krijg je professionele onroerend goed foto’s van gegarandeerd de beste kwaliteit.

Tips voor perfecte foto’s

Voordat een professionele fotograaf voor woningfotografie met het fotograferen van de woning begint, loont het de moeite om de volgende punten ter harte te nemen om de best mogelijke foto’s te krijgen.

  • Verwijder persoonlijke spullen. Denk eraan dat alles wat in het zicht ligt, op de foto’s te zien zal zijn – ook huwelijks- en kinderfoto’s aan de muur.
  • Ruim op. De tuin, garage, woongedeelte en kelder moeten opgeruimd zijn. Dit wijst op een goede verzorging door de vorige eigenaar en vestigt meer de aandacht op het pand dan op de inrichting.
  • Maak ramen schoon. Een klein detail met een grote impact! Vieze ramen springen meteen in het oog op foto’s, vooral in de zon.

Waarom professionele woningfotografie bijdraagt aan een succesvolle verkoop

We leven in een visueel tijdperk. Alvorens een tekst te lezen, bekijken de lezers foto’s. En inderdaad, soms zijn foto’s meer waard dan duizend woorden. Als het om woningfotografie gaat, is deze uitdrukking zeker van toepassing. Hier zijn expressieve, esthetische beelden een voorloper van verkoopsucces. Hoogwaardige vastgoedfotografie vereist vaste regels en een goed oog. Maar vastgoedfotografie is geen social media-communicatie. Het is een verkoopondersteuning – in feite, in de aanloop naar het aantrekken van potentiële kopers naar een woning, is het zelfs het belangrijkste.

Misschien ben je in het bezit van een droomvilla met visgraatparket, stucplafonds en rozetrondellen. Als je in regenachtig weer met een trillende smartphone door de kamers loopt en zelf foto’s maakt, daalt de verkoopkans. Dat komt omdat er in het visuele tijdperk geconcurreerd moet worden met veel professionele foto’s van andere woningen. En het is goed mogelijk dat andere verkopers hun huiswerk beter hebben gedaan. En zelfs een gemiddeld appartement of alledaags huis in het beste daglicht stellen door de hulp in te roepen van een professioneel woningfotograaf.

Tagged:

Related Posts