Huis

Waarom schuimbeton?

Wat schuimbeton vooral is, is een veelzijdig product. Het is zowel licht als goedkoop en het gaat bovendien heel lang mee. Schuimbeton is gemakkelijk aan te brengen en het product heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Dit door het gebruik van nieuwe technieken, beton en vooral ook kleinere pompen.

Nog steeds volop in ontwikkeling

De ontwikkelingen rondom schuimbeton zijn nog lang niet klaar overigens. Zo ontstaan steeds meer chemische en biologische schuimvormers die het gebruik nog veelzijdiger maken. Schuimbeton is en blijft steeds in ontwikkeling. Schuimbeton bestaat doorgaans uit cement, fijn zand, water, schuimmiddel en vulmiddel.

Prima bestand tegen vorst én de dooi

Het beton heeft verschillende eigenschappen, eigenschappen die het product zo veelzijdig maken. Zo heeft het een zeer gesloten structuur, heeft het een isolerende werking en is het eveneens vochtwerend. Schuimbeton biedt weerstand tegen vorst en dooi en is bovendien erg licht van gewicht. Het is bovendien zelf nivellerend, volledig te recyclen en snel beloopbaar. Een andere benaming die voor schuimbeton gebruikt wordt is vloeibare mortel. Schuimbeton wordt verpompt met slangen en wordt verspreid over de ruimte, zonder dat het na het aanbrengen nog verder glad gestreken hoeft te worden. Daardoor bereikt het ook eenvoudig de hoeken en gaten én de kieren. Niet voor niets wordt het dan ook gebruikt voor kruipruimtes. Het beton dat uithardt vormt zich in heel kleine luchtbelletjes. Deze belletjes vormen echter geen doorlopend stelsel, maar een gesloten celstructuur. Om die reden is het zeer goed bestand tegen vorst. Het is ook de reden waarom het amper krimpt.

Prima te gebruiken als isolerende funderingsvloer

Je kunt dit type beton toepassen als een isolerende funderingsvloer, ter opvulling van kruipruimtes vanwege vochtproblemen of schimmels. Je kunt het ook zien als een renovatievloer als je een houten balkenvloer wilt vervangen. Het is een opvulmateriaal voor bestaande vloeren en ook als vulling rondom het zwembad. Ook wordt het gebruikt als een onderlaag voor vloerverwarming en als dak afschotlaag. Het veelzijdige beton dient eveneens niet zelden als de basis voor het aanbrengen van een anhydriet gietvloer.

Functie van de kruipruimte kan verloren gaan

Het aanbrengen van schuimbeton vraagt wel om een goede voorbereiding. Zo moet de ruimte voorbereid worden en moet je zorgen dat het niet uit een ruimte kan “lopen”. Dat kan soms wat extra kosten met zich meebrengen. Ook is de behandelde ruimte enige tijd niet beschikbaar en kan bij vorst en regen niet gewerkt worden met dit product. Het is eveneens niet geschikt als dekvloer. Je zult dus altijd een deklaag aan moeten leggen. Gebruik je het in de kruipruimte, dan kan de ruimte nadien mogelijk niet langer bruikbaar zijn. Een goede voorbereiding, is dus het halve werk.

We gaan voor goud (schuimbeton)!

Dit fantastische product is dus nog volop in ontwikkeling. Vergeet daarbij niet dat de kwaliteit aantoonbaar beter wordt. Daardoor kan het steeds breder worden ingezet en er worden nieuwe toepassingsmogelijkheden ontwikkeld. Schuimbeton is van alle markten thuis.

Op zoek naar vakwerk voor de beste prijs? Kijk vandaag nog op TopRenovloer.nl.

Tagged:

Related Posts