Huis

Waarom nu verstandig is om te investeren in een Compressor onderhoud

Compressor onderhoud is uiterst belangrijk om uw compressor op zijn best te laten werken. De prestaties van een schone en goed onderhouden compressor zijn veel beter dan die van een slecht onderhouden compressor. Het zorgt ervoor dat de compressor een langere levensduur heeft en alles naar behoren blijft werken.

Een slecht onderhouden compressor zal de prestaties verminderen en kan leiden tot gevaarlijke en ongewenste situaties. Hierbij kunt u denken aan verstoppingen, corrosie in de tank, kapotte V-snaren bij modellen met vliegwielen en verstoppingen in het luchtfilter, wat kan leiden tot vervuiling in de tank. En dat wil je natuurlijk niet allemaal in de compressor. U wilt dat de compressor lang meegaat. Bijvoorbeeld uw Kleinjan compressoren.

Welk soort onderhoud voor welke compressoren?

Er zijn verschillende compressoren in omloop en ze hebben allemaal speciale aandacht nodig om er het maximale uit te halen. Er zijn enkele onderhoudsactiviteiten voor alle compressoren, maar er zijn ook onderhoudsactiviteiten die specifiek zijn voor de compressor. De beste manier om onderhoud uit te voeren wordt in algemene termen en per compressortype uitgelegd.

Wat is algemeen onderhoud

Algemeen onderhoud is van toepassing op elke compressor. De eerste is het luchtfilter. Heb je nou een olievrije compressor of een diesel compressor, het luchtfilter moet altijd gecontroleerd worden en moet na één jaar of naar het aantal bedrijfsuren vervangen worden. Het luchtfilter zorgt er namelijk voor dat de luchtcompressor schone lucht naar binnen in de tank krijgt. Vervuilde lucht zorgt voor mindere prestaties en op een gegeven moment kan zelfs het stof in het drukvat komen. En dat wil je niet, want dit zorgt ervoor dat de compressor stuk zal gaan.

Wanneer heeft je compressor onderhoud nodig?

Als er bijvoorbeeld geen druk meer is of als de compressor blijft draaien als de accu vol is, kan de drukschakelaar defect zijn. Maar ook andere onderdelen zoals olie dop, cilinder, ventilatordeksel, drukslang en oliekijkglas. Compressorcomponenten zijn vaak uit elkaar te halen, zodat u de compressor weer in perfecte staat kunt brengen. Meer specifiek onderhoud komt pas echt aan de orde wanneer uw compressor niet meer de gewenste prestaties levert, ook wanneer je de compressor goed hebt onderhouden.

Tagged:

Related Posts