Huis

Waarom een slimme rookmelder aanschaffen?

Vroeger waren er niet eens rookmelders, en anno 2019 praten we over de slimme rookmelder. De rookmelder die je aansluit op je wifi netwerk thuis, en vervolgens een app op je telefoon installeert zodat je op tijd weet wanneer er brand ontstaan in je woning. Naast een slimme rookmelder kopen, kun je ook een slimme koolmonoxidemelder kopen. Een slimme melder biedt net wat meer alarmeringen dan de standaard rookmelder, welke alleen piept wanneer er brand is.

De rookmelder op wifi

Met de slimme melder kun je diverse zaken instellen zoals de soorten alarmeringen die je krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een berichtje op je telefoon krijgen wanneer je niet thuis bent. En in plaats van een cel in de rookmelder, maakt de slimme melder gebruik van zijn speakers. De slimme melder hoef je ook niet steeds te onderhouden, de melder onderhoud zichzelf namelijk! Wel zo handig!

Wanneer is de slimme melder een musthave?

Als je een smart home hebt, is het zeker slim om een slimme melder aan te schaffen. Maak gebruik van domotica, en sluit alle smart apparaten op elkaar aan voor de maximale veiligheid in jouw woning. De werking van de melder is verder hetzelfde als de gewone rookmelder. Je hangt ze net als de gewone melder aan de muur of het plafond. De slimme rookmelder is een musthave voor mensen met een smart home, mensen die veel weg zijn, of oudere mensen. In dit laatste geval kun je bijvoorbeeld de slimme melder aan sluiten op je smartphone, ook is bij de slimme melder geen onderhoud nodig.

Installatie van de slimme melder

Een slimme melder vergt wel wat kennis van domotica voor het installeren van de melder. Installeer de rookmelder op de plaats waar je hem hebben wilt, verbind hem vervolgens met het wifi netwerk, en installeer de app op je telefoon. Je kunt de slimme melder het beste hangen op meerdere plekken in je woning, je kunt de melders dan ook koppelen met elkaar.

Tagged:

Related Posts