Huis

Waar moet je op letten als je een wandmeubel gaat kopen?

Een wandmeubel is een stijlvolle en handige toevoeging aan iedere kamer en interieur. Vaak denkt men dan aan een meubel dat tegen de muur bevestigd wordt, maar dat is niet altijd het geval. De definitie van wandmeubel omschrijft elk meubelstuk dat tegen de muur staat, of dit nu opgehangen wordt of niet. Het heeft kastjes, open vakken of laden waar je spullen in kunt opslaan. Een bekend voorbeeld van een wandmeubel is een televisiekast waarin je zowel de televisie als alle bijbehorende apparatuur en artikelen uit het zicht opbergt. Als jij geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een wandmeubel, dan vind je hier drie punten waarop je moet letten bij de aankoopt.

Een zwevend of een staand wandmeubel?

De keuze tussen zwevend of staand is niet erg gemakkelijk gemaakt. Want ook al lijkt zwevend gewichtloos en modern, het geeft je weinig andere opties nadat je je meubel hebt opgehangen. Een opgehangen meubel is lastig te verwijderen en te verplaatsen en dus is deze optie vrij permanent. Dat is een goed punt om over na te denken als je een meubel voor tegen de wand gaat kopen. Voor een televisiemeubel zal je mogelijk weinig andere plekken in huis beschikbaar hebben, maar met een staande kast wil je misschien wel meer opties hebben in de toekomst.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Uiteraard is het de bedoeling dat je wandmeubel op de plek past die jij ervoor in gedachten hebt. Neem dus altijd de afmetingen op en neem deze ook mee naar de winkel. Het is erg gemakkelijk om een te groot meubelstuk te kopen, omdat deze je zoveel opbergmogelijkheden geeft. Een ander punt om te overwegen is wat je er in wilt opslaan. Een televisie wandmeubel, bijvoorbeeld, moet al je apparatuur, DVD’s, computerspelletjes enzovoorts op kunnen slaan. Bepaal dit allemaal van tevoren, zodat je exact weet wat je nodig hebt als je de winkel binnen stapt.

Voor welke ruimte is je meubel bedoeld?

Er zijn wandmeubelen voor iedere kamer in huis. We hebben de woonkamer al genoemd, maar wat dacht je van een mooi wandmeubel in de badkamer? Hier doe je je handdoeken in, je toiletspullen of andere artikelen die je buiten het zicht wilt opslaan. Een meubel rondom je bed is ook mogelijk, dus in de slaapkamer. Hierin plaats je boeken, foto’s, kleding, wat je maar wilt voor een mooi uiterlijk en handige opslagmogelijkheden. Een wandmeubel in de slaapkamer die rondom je bed aan de muur wordt bevestigd is stijlvol, maar vergeet niet dat je dan ook geen andere optie meer hebt. Het bed zal daar altijd moeten blijven staan, tenzij je het meubelstuk volledig verwijdert.

Denk goed na en laat je goed voorlichten

De beste manier om jouw meubelstuk uit te kiezen is door allereerst goed na te denken over wat je wilt en vervolgens veel informatie in te winnen van de specialisten. Kies een kwalitatieve winkel en bespreek je wensen met een medewerker. Je vindt dan ongetwijfeld het beste meubelstuk voor jouw benodigdheden.

Bestel je wandmeubelen bij Furnea – Online Meubelwinkel.

Tagged:

Related Posts