Huis

Voor- en nadelen van een tegelvloer

Een vloer kan heel belangrijk zijn voor de uitstraling en sfeer in je woning. Het is daarom voor veel mensen ook een lastige taak om de juiste vloersoort te kiezen. Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende soorten vloeren beschikbaar. Je hebt bijvoorbeeld tegelvloeren, maar je hebt natuurlijk ook houten vloeren en PVC vloeren. Dit maakt het kiezen van een vloer alleen maar moeilijker. Elke vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel zal ik de voor- en nadelen van een tegelvloer met jullie doornemen.

Wat zijn de voordelen van een tegelvloer?

Om te beginnen is een groot voordeel van de tegelvloeren dat ze er in allerlei soorten en maten zijn. In het ene huis staan Metropol tegels heel mooi, maar in een andere woning kan je misschien beter kiezen voor Venis tegels. De tegels hebben allemaal een unieke uitstraling en passen bij hun eigen huisstijl. Hiernaast zijn de vloeren enorm hygiƫnisch doordat je ze enorm makkelijk schoon kan maken met wat water en zeep. Dit zorgt ervoor dat er nergens op de vloer vuil of stof blijft zitten. Ten slotte zijn de vloeren enorm duurzaam en gaan dan ook een stuk langer mee als de andere vloeren. Het is dus de ideale vloersoort voor wanneer je voor een lange periode van een schone vloer wilt kunnen genieten.

Zijn er ook nadelen aan een tegelvloer?

Natuurlijk heeft ook de tegelvloer zijn eigen nadelen. Het grootste nadeel voor veel mensen is toch dat de vloeren erg koud kunnen aanvoelen in de wintermaanden. Dit zorgt er dan ook voor dat er in veel gevallen vloerverwarming wordt aangelegd, maar dit is natuurlijk een extra investering. Hiernaast kunnen de vloeren ook erg gevaarlijk zijn wanneer ze vochtig zijn. Je kan er makkelijk op uitglijden en dit zorgt voor gevaarlijke valpartijen.

Tagged:

Related Posts