Huis

Verhuur je woning eenvoudig

De huizenprijzen zijn door de crisis flink gedaald. Hierdoor is het vaak moeilijk om een huis te verkopen tegen de oorspronkelijke aankoopprijs. Als gevolg hier van blijft het huis lange tijd te koop staan. Veel mensen kiezen er dan voor om de woning in de tussentijd te verhuren. Je leegstaande woning verhuren heeft een aantal voordelen. De woning is namelijk beter bestand tegen inbraak en vandalisme, maar je dekt ook je maandelijkse kosten.

Hoe krijg je een huurder?

Als je op zoek bent naar een huurder moet je er bovenal voor zorgen dat je woning opgeruimd is en dat alles goed functioneert. Denk hierbij aan onder andere elektriciteit en verwarming. Let er daarnaast op dat niet alleen je woning, maar ook je tuin, terras of balkon er mooi en verzorgd uit ziet. Er zijn veel bedrijven en instellingen die je tips kunnen geven over hoe je je woning het beste verhuur klaar kan maken. Daarnaast bieden ze vaak een platform om je woning bij potentiële huurders onder de aandacht te brengen. Zo wordt je woning op een website geplaatst met foto’s, waardoor deze makkelijk een grote doelgroep weet te bereiken.

Verhuurvoorwaarden

Voor woningbezitters is het aan te bevelen goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden van verhuur. In je hypotheekovereenkomst is te zien of de bank het toestaat dat je huis wordt verhuurd. De verhuurvoorwaarden verschillen per gemeente en hypotheekverstrekker. Vaak moet je aan de volgende voorwaarden voldoen. Het huis mag verhuurd worden als deze te koop staat voor een redelijke prijs. Het verhuren moet dan gaan onder de voorwaarden van de Leegstandwet. Daarnaast heb je een vergunning gekregen van de gemeente, welke geldig is tijdens de verhuurperiode. De huurovereenkomst wordt uiterlijk 3 maanden voor het einde van de vergunning op basis van de Leegstandwet opgezegd door de verhuurder.

Bron: http://www.premiumhousing.nl/

Tagged:

Related Posts