Huis

Top-5 kamerplanten voor kantoor en thuis

Een kamerplant is ontzettend populair.  Het werkt luchtzuiverend, het is gezellig en ze hebben ook nog eens diverse gezondheidsvoordelen. Maar wat is nu een geschikte plant voor mijn kamer, keuken of kantoor? In deze blog vind je onze top-5 kamerplanten voor kantoor en thuis.

1. Graslelie (Chlorophytum comosum)

De Graslelie is al vele jaren een veel geziene kamerplant. En terecht.  Hij is erg mooi om te zien. Na een tijdje komen er allemaal kleine baby’tjes aan te hangen. Onder de aarde heeft de Graslelie hele dikke wortels. Je kunt hem dus met gemak wekenlang vergeten water te geven. Ook droge lucht vindt hij geen probleem. Hoe droger de lucht, hoe meer vocht hij afgeeft. Hoewel hij het beste in de zon groeit, zal de Graslelie op een donkere kast ook prima gedijen.

2. Vrouwentongen (Sansevieria trifasciata)

Ook de Vrouwentongen zijn al jaren geliefd. Deze plant is werkelijk niet kapot te krijgen. Licht of donker, veel of weinig water, warm of koud: het maakt allemaal niet uit. Ook staat hij al tijden bekend om zijn goede luchtverversende kwaliteiten. Tot slot past de Vrouwentongen met het fraaie decoratief gestreepte blad in ieder interieur. Op Plantenvergelijken.nl vind je de beste Vrouwentong aanbiedingen.

3. Rubberplant (Ficus elastica)

De Rubberplant staat in zijn natuurlijke omgeving bekend als onkruid. Het is dan ook een hele sterke plant, die eigenlijk overal wil groeien. Door de dikke bladeren is hij zeer goed bestand tegen droge kantoorgebouwen. Er zijn vele variëteiten beschikbaar, met onder meer wit gestreept blad. De Rubberplant is vooral effectief in het opnemen van formaldehyde. Dat is een stof die in duizenden kantoorartikelen voorkomt, van lijm tot gordijnen. Het zorgt vooral voor hoofdpijn en geïrriteerde neus, keel en ogen. Als je daar last van hebt komt de Rubberplant dus goed van pas.

4. Flamingoplant (Anthurium scherzerianum)

De Flamingoplant goedkoop laten bezorgen? De Flamingoplant is vooral bekend om zijn grote decoratieve waarde. Deze prachtige plant bloeit zeer uitbundig en vaak, met bloemen in alle kleuren van de regenboog.  Vanwege zijn vrolijke kleuren en schitterende bloemen kan de Flamingoplant zelfs het saaiste kantoor opvrolijken. Daarnaast is de Flamingoplant bekend om zijn goede effecten op de lucht. Hij neemt allerlei vieze stoffen op en is goed voor de luchtvochtigheid. Bovendien is hij heel gemakkelijk in de verzorging. Een kind kan de was doen.

 5.  Vingerplant (Fatsia japonica)

De onbetwiste nummer 1 is toch wel de Vingerplant. Uitgebreid onderzoek heeft de Vingerplant als ‘Bureauplant van het jaar 2011’ aangewezen, zodat alle Tweede Kamer-leden er één kregen.  En dat was niet voor niets. Deze statige plant is bij uitstek geschikt voor grote kantoorpanden. Bovendien kwam hij als beste uit de test wat betreft luchtzuivering. De Vingerplant is een soort van luchtfilter, die alle vieze stoffen uit de lucht haalt. Maar het belangrijkste is dat de Vingerplant werkelijk super eenvoudig te verzorgen is. Tests hebben uitgewezen dat letterlijk iedereen het kan doen. En dus is de Vingerplant de duidelijke nummer 1.

Tagged:

Related Posts