Huis

Tijd voor een upgrade van de tuin

Je heb een fijne woning in een gezellige buurt, maar toch mist er iets. Ondanks het feit dat je gezegend bent met een tuin, ben je er niet helemaal gelukkig mee. Tijd voor verandering dus! Door hier en daar wat te veranderen aan je tuin, creëer je in korte tijd een heerlijk plekje om te genieten van de natuur en de buitenlucht. Graag geven we je wat tips om met kleine én grote klussen je tuin om te toveren tot een prachtige buitenplek.

Een uitbouw van de woning met een tuinkamer

Laten we meteen met de deur in huis vallen en beginnen met een grote aanpassing voor een nieuwe tuin: de tuinkamer. De tuinkamer, ook wel te omschrijven als woonserre of uitbouw van de woning, zorgt ervoor dat je je woning meer betrekt bij de tuin. Dit is ideaal als je graag vanuit binnen toezicht wilt houden op de tuin als de kinderen buiten spelen of als je ook in de winter wilt genieten van de natuur. In een tuinkamer of serre lees je rustig de krant terwijl je geniet van een kopje koffie en het buitenleven. In de zomer zet je de schuifdeuren open waardoor de woning en de tuin in elkaar overvloeien.

Gevelbekleding aan de achterkant van het huis

Door de achterkant van de woning te laten bekleden met nieuwe gevelbekleding, krijgt de tuin meteen een andere uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor houten gevelbekleding om meer natuurlijke materialen te laten terugkomen in de tuin. Of wat dacht je van het bekleden van de gevel met natuursteen? Door naast de tuin ook de buitenkant van de woning onder handen te nemen, krijgt je tuin automatisch nog meer karakter.

Vervang stenen door bloemen en planten

Bestaat je tuin momenteel uit veel steen, zand of gras, dan kan de toevoeging van bloemen en planten wonderen doen. Ben je niet gezegend met groene vingers, kies dan voor planten die niet veel onderhoud nodig hebben. Ook is het niet nodig om de hele tuin om te spitten en hier groen te planten; een klein perkje met bloemen geeft al snel meer sfeer aan je tuin.

Een knusse terrashoek

Een andere must-have in een sfeervolle tuin is een knusse terrashoek. Plaats een houten terrasondergrond en ga in tuinwinkels op zoek naar een heerlijke loungebank en een mooie buitentafel. Gedurende de warme zomerdagen geniet je nu in je eigen tuin van de buitenlucht en het zonnetje.

Tagged:

Related Posts