Huis

Steeds meer Nederlanders kiezen voor groene energie

Steeds meer Nederlanders kiezen voor groene energie. Het is een mooi alternatieve voor niet milieuvriendelijke grijze energie. Een groot deel van de Nederlanders geeft aan dat ze groene energie overwegen als het net zo duur is als grijze energie. Een hoop Nederlanders willen geen groene energie vanwege het prijskaartje dat eraan hangt. De laatste jaren hebben wel steeds meer Nederlanders interesse vooral in het zelf opwekken van groene energie. Dit is even een investering, maar deze verdien je dubbel en dwars weer terug. Het voordeel van zelf opwekken is dat je voor een groot deel zelfvoorzienend kan worden.

Bespaar op gas met een zonneboiler.

Met zonnepanelen kan je natuurlijk een groot deel van je energiebehoefte regelen. Het enige wat je normaal gesproken niet kan regelen is warm water. Voor warm water heb je nog altijd gas nodig. Terwijl gas nog meer kost dan energie. Een alternatief voor groene energie is de zonneboiler. Deze boiler sluit je aan op je zonnepanelen. In de zomermaanden kan de zonneboiler bijna al je warme water regelen. Alleen in de wintermaanden is het rendement te laag. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je koud water hebt. Je CV-ketel vult aan wat je tekort komt. Als er te weinig zonlicht is heb je altijd nog warm water. Desondanks kan je in Nederland met een zonneboiler ongeveer 200m3 gas besparen. Dit komt ook nog eens neer op 370kg CO2 uitstoot.

Stap over op groene energie.

Zorg er zelf voor dat je niet meer volledig afhankelijk bent van andere energieleveranciers. Met je eigen groene energie kan je flink besparen op de kosten. De aanschaf van een zonneboiler is ideaal voor iedereen die graag wil investeren in zonnepanelen, maar niet alleen elektra wil opwekken. Met een zonneboiler ben je weer een stap dichterbij zelfvoorzienend zijn.

 

Tagged:

Related Posts