Huis

Smartbeveiliging, de moderne trend!

De technologie heeft zich door de jaren heen bewezen en het is constant aan het veranderen. Dat is geen geheim. De technologie kan je op elk vlak toepassen van de keuken tot huisbeveiliging. Had je ooit gedacht dat je tijdens jouw vakantie in Miami, kunt letten op jouw huis? Dankzij de technologie is jouw veiligheid mogelijk. Maar dat kun je pas als je jouw huis smart beveiligd hebt.

Wat is smartbeveiliging?

De naam zegt het al. Smart beveiliging wilt zeggen dat je met behulp van de technologie alles met jouw huisbeveiliging kunt doen. Een slim beveiligingssysteem maakt gebruik van de draadloze technologie, thuisnetwerken en de prevalentie van mobiele telefoons om jouw beveiliging te integreren in het dagelijkse leven. Van deursensoren tot draadloze CCTV-beelden, een slim beveiligingssysteem betekent dat je jouw beveiligingssystemen overal en altijd vanaf jouw mobiele telefoon kunt aanpassen, bewaken en beheren. Het geeft je de controle over jouw beveiliging terug en is het handig en toegankelijk voor je, wanneer je wilt inchecken.

Waarmee kan je jouw huis smart beveiligen?

Smart sloten

Een smart slot is een elektronisch en mechanisch vergrendelingsapparaat dat draadloos wordt geopend met geautoriseerde gebruikersauthenticatie. Met een smart slot kan je jouw huis betreden of anderen toegang bieden zonder dat een traditionele sleutel nodig is. In plaats daarvan gebruikt je jouw smartphone of een kaart om de deur draadloos te verifiëren en mechanisch te ontgrendelen. Veel smart sloten gebruiken mobiele apps of websites om ​​derden toegang te verlenen door een virtuele sleutel te sturen. Virtuele sleutels kunnen worden verzonden via sms of e-mail, waardoor gasten of servicemedewerkers toegang hebben. Naast het regelen van de toegang, registreren veel smart sloten de toegang, hierdoor kan de toegang van een bepaalde beveiligde deur gecontroleerd worden. Sommige smart sloten hebben een camera, die een beeld geeft van degenen die de deur betreden en zorgt voor een gemakkelijk te raadplegen fotologboek. Raadpleeg een slotenmaker voor deskundig advies, wanneer je een smart slot voor jouw huis gaat kopen.

Smart deurbel

De smart deurbellen zijn voorzien van wifi, een videocamera om live video naar je smartphone te streamen en een tweewegintercom zodat je via je smartphone kunt praten met de persoon aan de deur. Met een slimme deurbel hoef je niet naar de deur te lopen om de deur te beantwoorden, en je hoeft ook niet thuis te zijn om de deur te beantwoorden.

Lichtsensoren

Zodra de sensoren bewegen detecteren, gaat het lampje branden. Er zijn ook sensoren die een alarm over laten gaan behalve licht. Bewegingsmelderverlichting wordt al lang gebruikt als een eerste stap om te voorkomen dat indringers een huis of bedrijf naderen. Conventionele veiligheidslichten met bewegingsdetectie detecteren objecten en mensen die het pad van de bewegingsdetectiesensor kruisen, waardoor de lichten aangaan.

Camera- en alarmsystemen

Dankzij de technologie zijn ook de camera’s en alarmsystemen verbeterd. Nu kan je vanuit een afstand het camera- en alarmsysteem bedienen. Ook de beelden die de camera’s opneemt zijn scherper en kan je alle details duidelijk waarnemen en het alarm gaat extra luid af. De beelden en geluide worden automatisch opgeslagen, zodat je het altijd als bewijsmateriaal kunt gebruiken bij een inbraak.

Tagged:

Related Posts