Huis

PVC vloeren vs houten vloeren

Vroeger had iedereen een originele houten vloer in zijn woning liggen. Dit is niet zo gek, aangezien het prachtige vloeren zijn. Echter hebben deze vloeren ook een paar nadelen. Door deze nadelen heeft men een nieuwe look-a-like vloer ontworpen, namelijk de PVC vloer. PVC is een stevige stof waarvan veel vloeren worden gemaakt. In dit artikel zal ik de welbekende houten vloer met de nieuwere PVC vloeren vergelijken.

Uitstraling

Natuurlijk wint de houten vloer van de PVC vloeren als het gaat om uitstraling. Dit komt doordat de houten vloeren van een natuurproduct worden gemaakt en hierdoor een speciale unieke uitstraling hebben. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor een massief houten vloer kiezen.

Hygiëne

Als het gaat om hygiëne dan is de PVC vloer toch een stuk beter. Bij houten vloeren zijn er vaak gleufjes waarin vuil zich kan verstoppen. Deze gleufjes zijn niet te vinden bij de PVC vloeren. Naast dat stof zich nergens kan verstoppen, zijn de PVC vloeren ook nog eens een stuk makkelijker schoon te houden, aangezien je ze makkelijk kan schoon maken met wat water en een doekje.

Duurzaamheid

Beide vloersoorten zijn tegenwoordig enorm duurzaam. Ze zijn allebei tegenwoordig ontworpen als duurzame vloeren die meerdere jaren mee moeten kunnen gaan. PVC is wel wat steviger, dus zal minder snel beschadigen. Echter zijn de meeste houten vloeren ook enorm makkelijk te herstellen wanneer de vloeren een beetje schade hebben.

Wil je een nieuwe vloer in je woning? Laat je dan zeker adviseren bij Martijn de Wit vloeren en vindt een woning die goed bij jou past.

Tagged:

Related Posts