Huis

Oud ijzer Nijmegen voor een beter milieu

Of u nu wel of niet geïnteresseerd bent in het milieu, oud ijzer Nijmegen zorgt er graag samen met u voor dat ook u uw steentje kunt bijdragen aan een beter milieu. U zult er tegenwoordig ook niet meer aan kunnen ontsnappen. Steeds meer individuen beginnen de manier waarop ze hun leven leiden te veranderen. Alles in een dappere poging om ook hun steentje bij te dragen. Of ze nu thuis recyclen, kopen bij detailhandelaren met een sterk milieubeleid of gewoon bezuinigen op chemicaliën in een poging tot een gezonder bestaan, het lijkt erop dat het milieu niet een onderwerp is dat ooit nog weggaat. Zelfs voor degenen die twijfelen aan de opwarming van de aarde is het onderwerp ‘milieu’ een probleem dat echt bestaat.

Oud ijzer Nijmegen

Door het inzamelen van oud ijzer in Nijmegen werkt u ook hard mee aan het verbeteren van onze levenskwaliteit waardoor we allemaal hopen dat we iets achter kunnen laten waar de kinderen van onze kleinkinderen van kunnen genieten. We leren allemaal om onze recyclebare goederen in bepaalde vuilnisbakken te deponeren voor een geschikte inzameling en we kiezen mogelijk voor biologische producten boven producten vol met pesticiden. Ook bedrijven zijn milieubewuster dan ooit tevoren, niet alleen vanwege de wetgeving, maar ook omdat het de consument iets kan schelen. Een van de manieren waarop bedrijven worden aangemoedigd om hun verantwoordelijkheden te helpen verbeteren is door hun afvalproducten te onderzoeken en manieren te vinden om ervoor te zorgen dat ze niet op de stortplaats terechtkomen of het milieu vervuilen.

Recyclingbedrijf

Chris Struijk van Oudijzer-metaal.nl doet met zijn bedrijf zijn uiterste best om de wereld een beetje mooier te maken én te houden. Maar dat kan alleen maar dankzij de welwillendheid van veel van zijn klanten. Schroot is een veelvoorkomend bijproduct van een productieproces. In plaats van dit metaal gewoonweg weg te gooien, moet het metaal worden gerecycled. Maar waarom? Hoe is recycling van oud ijzer goed voor het milieu?

Herbruikbaar

Oud ijzer kan worden gesmolten en hergebruikt in verschillende industrieën en voor meerdere doeleinden. Dit vermindert de noodzaak om nieuw metaal te creëren dat erg belastend voor het milieu is.

De afvalproducten die ontstaan bij het maken van metaal zijn allemaal slecht voor het milieu. Hergebruik van metaal vermindert de productie van deze afvalstoffen.

Bij de productie van metaal ontstaan giftige dampen. Door hergebruik in plaats van meer te maken, verminderen we de hoeveelheid vervuiling die wordt geproduceerd.

Een win-win situatie dus.

Tagged:

Related Posts