Huis

Licht bepaalt de sfeer

De sfeer in huis wordt door een heleboel elementen bepaald, maar één van de belangrijkste is licht. Overdag vinden we zo veel mogelijk daglicht fijn, maar zodra het begint te schemeren doen we graag de lampen aan. Een lamp is meer dan alleen praktisch, door deze op de juiste manier in de kamer te hangen, draagt het bij aan de totale sfeer van het huis. Lampen zijn verschillende vormen verkrijgbaar van staande lampen, hanglampen tot inbouwspots en schemerlampen.

Lampen zorgen voor warmte in huis

Door te spelen met verschillende vormen, kleuren en intensiteit creëer je in huis sfeerverlichting. Licht zorgt letterlijk voor warmte, maar draagt ook bij aan een warm gevoel. Zeker als de dagen korter worden, nestelen we ons graag in huis met de lampen en kaarsen aan. Behalve functioneel wil je ook dat de lampen een geheel vormen met het interieur en sfeer uitstralen. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer energiezuinige ledlampen. Deze zijn in verschillende tinten en kleuren verkrijgbaar. Met het gebruik van een dimmer kun je zelf de intensiteit bepalen. Er zijn zelfs bepaalde apps waarmee je sfeerverlichting in huis kan maken door verschillende lampen aan elkaar te koppelen.

Hanglamp als eyecatcher

Een ruimte kan niet zonder licht, maar sommige ruimtes vragen om meer. Een gang of keuken volstaat vaak met één lamp, maar de woonruimte en eetkamer vragen om meer aankleding. Hier breng je tenslotte het grootste deel van de dag door. Tenzij je een geheel eigen visie op inrichten hebt, zal je voor boven de eettafel en in de woonkamer kiezen voor een hanglamp. Met name in de eethoek kun je uitpakken met in het oog springende hanglampen. Een combinatie van drie kleinere of één grote als eyecatcher van het huis. Voordeel van hanglampen is dat je ze op gewenste hoogte kunt plaatsen en ze op de grond of tegen de muur geen ruimte innemen.

Tagged:

Related Posts