Huis

Kiezen voor nieuwbouw in Hoofddorp

De huizenmarkt staat sinds jaar en dag helemaal onder water. De prijzen voor een woning zijn de afgelopen jaren flink gestegen en nieuwbouwprojecten lopen door regels en klimaat behoorlijk veel vertraging op. Tijd om te overwegen dus. Kies je voor nieuwbouw Hoofddorp of ga je voor het bouwen van een eigen woning elders. Waarbij het goed te weten is dat er voordelen en nadelen zitten aan zowel kiezen voor nieuwbouw als het bouwen van een huis.

Met de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt zijn de prijzen aanzienlijk gestegen. Ook als je een nieuw huis wilt bouwen moet je hier rekening mee houden. Want niet alleen al de bestaande huizen zijn in prijs gestegen. Ook de prijzen voor grond om op te bouwen kost nu veel meer.

Vanuit welke overweging je het beste kunt handelen? Dit is deels afhankelijk van het geld dat je hebt en de mogelijkheden die je ziet. Daarover ga je in dit artikel dan ook lezen!

Het kopen van een nieuwbouwwoning

Het kopen van nieuwbouw Hoofddorp is absoluut een slimme keuze. Je hoeft namelijk geen extra kosten te maken voor huisvesting elders tot het huis eenmaal staat. Want die is er al en vaak ook nog volledig vanuit duurzaamheid gebouwd.

Een ander voordeel van nieuwbouw is dat je de woning vaak helemaal naar je eigen zin kunt inrichten en verbeteren. Waarbij je over energiereductie of isolatie niet meer na hoef te denken. Als je een woning gaat bouwen is dit vaak wel het geval. Dan moet je zelf aan deze zaken denken en ze meenemen in je bouwplan. Wat vaak ook verwacht wordt om aan de verduurzaming eisen en subsidie regelingen te voldoen. Dat is veel gedoe!

Zelf bouwen is vaak duurder!

Als je kiest om je woning zelf te bouwen is dit vaak duurder! Je hebt te maken met beperkte expertise waardoor je aangewezen bent op het inhuren van een specialist. Die jouw project in goede banen zal leiden maar ook de nodige euro’s zal kosten voor het aanvragen van de vergunningen en deze indien nodig bijstellen. Vraag jezelf dus vooral af of je hierop zit te wachten.

Tagged:

Related Posts