Huis

Huis verkopen zonder makelaar: tips

Je staat op het punt om je huis te verkopen, maar bent bezorgd over de kosten van de makelaar. Gelukkig heb je hier tegenwoordig ook een oplossing voor zodat je geld bespaard, namelijk door het zelf te verkopen. Lees gauw verder wat hier de voordelen van zijn.

Geen makelaar heeft zijn voordelen

Het verhuizen en het kopen van een nieuwe woning is niet de goedkoopste zaak en dus wil je zoveel mogelijk geld besparen met wat je doet. Net zoals bij het verkopen van een woning. Hierbij komen namelijk de kosten van een makelaar bij en deze kunnen al gauw oplopen tot in de duizenden euro’s, maar tegenwoordig kun je ook een huis verkopen zonder makelaar. Dit bespaart je namelijk tijd én geld en kun je het ergens anders gebruiken zoals bij de verhuizing.

Wat nog een voordeel is, is dat je geld kunt besparen op een tussentijdse verbouwing voordat je het huis gaat verkopen. Je wilt natuurlijk niet dat je woning er slordig uitziet en dus kun je zelf de kleine klusjes afronden dan dat je geld gaat uitgeven aan een klusser. Let er wel op dat je het zo nauwkeurig mogelijk doet, want zelfs de kleine misstappen kunnen opvallen bij de klanten!

Daarnaast is het ook leuk dat je tijdens de bezichtigingen zelf kunt rondleiden. Het is namelijk zo dat je met een makelaar al gauw een paar weken verder bent aangezien zij zelf ook een drukke agenda hebben in verband met de vraag ernaar. Zo kun je samen met de klant een afspraak inplannen wanneer het jullie uitkomt. Dit kan uiteraard in de avonduren zijn of in het weekend.

Wat ook leuk is, is dat de klanten dit als persoonlijk kunnen ervaren en dus aan de hand daarvan ook vragen kunnen stellen zoals jouw ervaring in het huis of in de buurt. Dit is natuurlijk wel een emotioneel moment en dus kun je het met alle plezier uitleggen aan de klant.

Makelaar inschakelen

Wil je toch professionele hulp inschakelen omdat je onzeker bent over een aantal zaken wat betreft de financiën of bij de progressie van de verkoop? Dan kun je natuurlijk altijd terecht bij een makelaarsbureau zoals bijvoorbeeld Eigenaar. Zij voeren namelijk niet alle werkzaamheden uit bij de verkoop, maar kun je zelf aangeven waar je hulp bij nodig hebt. Aan de hand daarvan kun je een pakket opstellen met de diensten die je wilt dat zij verlenen. Zo heb je toch nog een beetje hulp met de verkoop van je woning!

Tagged:

Related Posts