Huis

Hoofdkussens kopen voor jou en je partner

Ben je van plan om nieuwe hoofdkussens te kopen voor jou en je partner? In dat geval is het belangrijk om er niet zomaar vanuit te gaan dat het beste hoofdkussen voor jou ook meteen de beste keuze is voor je partner. In het merendeel van de gevallen is dat namelijk helemaal niet zo. Het is bijvoorbeeld best mogelijk dat jij houdt van een hard hoofdkussen terwijl je partner eerder de voorkeur geeft aan een zacht(er) exemplaar. Daarnaast is het eveneens mogelijk dat je partner veel sneller zweet ‘s nachts dan jou, wat eveneens een bepaalde invloed uitoefent op het soort hoofdkussen waar bij voorkeur gebruik van moet worden gemaakt. In ieder geval, ga jij ook nieuwe hoofdkussens kopen voor jezelf en je partner? Hou dan zeker rekening met de informatie hier op deze pagina!

            Hebben jullie dezelfde matras of niet?

De eerste vraag van deze pagina lijkt op het eerste zicht misschien een beetje opvallend, maar dat is ze eigenlijk niet. Het komt tegenwoordig dan ook ongelofelijk vaak voor dat partners kiezen voor twee individuele matrassen in plaats van voor één grote matras. Dat is interessant omdat er op deze manier door de matras optimaal kan worden ingespeeld op de eisen van de personen die er op slapen. Net zoals geldt voor je matras is het in de praktijk zo dat er ook grondig moet worden stilgestaan bij de keuze van het hoofdkussen. Mensen die slapen op een harde matras zullen bijvoorbeeld wellicht de voorkeur willen geven aan hoofdkussens welke dikker of hoger zijn. Voor mensen die slapen op een zachte matras geldt dit niet.

            Moet je kijken naar anti-allergie hoofdkussens of niet?

Hou er bij het vergelijken van de hoofdkussens op de markt ook rekening mee dat er mogelijks een speciaal anti-allergisch exemplaar moet worden aangekocht voor je partner. Heel veel mensen lijden namelijk aan allergieën en deze kunnen de keuze van het type hoofdkussen aanzienlijk beïnvloeden. Hou er bij het kopen van nieuwe hoofdkussens ook rekening mee dat ervoor mensen die lijden aan allergieën ook speciale hoezen verkrijgbaar zijn. Ook deze kunnen het overwegen in de praktijk zeker waard zijn. Ben je niet helemaal zeker of je partner lijdt aan een bepaalde allergie? Dan is het sowieso wel aan te raden om dit eerst even met hem of haar te bespreken. Zo voorkom je namelijk een miskoop.

            In welke mate zijn jullie hoofdkussens goed wasbaar?

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben duidelijk gemaakt dat hoofdkussens in de praktijk een ideale broedplaats zijn voor bacteriën. Naar verwachting is het dan ook zo dat maar liefst één derde van een hoofdkussen kan bestaan uit dode huidcellen, insecten, huisstofmijten en andere zaken die je liever niet in je hoofdkussen hebt. Omwille van deze reden is het bij het kopen van nieuwe hoofdkussens voor jou en je partner altijd belangrijk om goed te kijken naar de mate waarin deze eenvoudig wasbaar is. Dat lijkt voor de hand liggend, maar dat is het niet. Hou er bijvoorbeeld bij het kopen van dons en veren hoofdkussens rekening mee dat deze slechts gewassen mogen worden op een temperatuur van maximum 30 graden. Bij synthetische hoofdkussens is dat 60 graden.

Tagged:

Related Posts