Hoe komt u van schimmel af?

Dit is wat u moet doen als er schimmel ontstaat

Schimmel helpt druiven om te zetten in wijn, melkwrongel in de blauwe kaas die goed bij wijn past en heeft zelfs bijgedragen aan levensreddende medische doorbraken zoals penicilline. Voor al het goede dat sommige schimmels kunnen doen, zijn echter net zoveel soorten die ernstige schade kunnen aanrichten. Schimmel discrimineert niet op basis van de tijd van het jaar, de netheid van een huis of geografische locatie. Het is zeldzaam om een ​​huis te vinden zonder enig spoor van schimmel. Schimmelsporen kunnen naar binnen reizen op mensen en huisdieren of door ramen en deuren. Ze leven bijzonder goed in vochtige ruimtes zoals kelders, keukens en badkamers, en verspreiden zich gemakkelijk door de rest van een gebouw.

Schimmel is geen onderwerp om te negeren – deze organismen vormen niet alleen gezondheidsproblemen, maar ook ernstige risico’s voor kwetsbare bouwmaterialen. Schimmel kan vocht vasthouden en alle dingen van hout verpesten. Wij vertellen u daarom graag meer over schimmel in huis. Hoe meer u weet over deze gemeenschappelijke huishoudelijke indringer, hoe beter u in staat bent om het op afstand te houden.

Schimmel weghouden

Verschillende basismaatregelen kunnen schimmelgroei in uw huis ontmoedigen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

  • Gebruik tijdens vochtige maanden altijd luchtontvochtigers in de kelder. Leeg de bakken van de luchtontvochtiger regelmatig om te voorkomen dat er extra hotspots ontstaan ​​voor schimmelgroei.
  • Houd luchtbevochtigers in de winter vrij van groei door afneembare reservoirs regelmatig schoon te maken. Gebruik een theelepel tot een eetlepel bleekwater in het reservoirwater en spoel het rond (of laat het inwerken als er schimmelgroei aanwezig is). Spoel het vervolgens goed en vul het met vers water.
  • Ventileer uw huis adequaat.
  • herstel snel eventuele lekken in de leidingen.
  • Reinig oppervlakken regelmatig – vooral in vochtige ruimtes – met schimmelbestrijdende producten die fungicide bevatten.
  • Laat uw ovenkanalen periodiek professioneel reinigen.
  • Zorg ervoor dat tapijten in badkamers en kelders kunnen worden opgetild en gelucht (vermijd grote tapijten in deze gebieden).
  • Gebruik stofzuigers en airconditioners met HEPA-filters (zeer efficiënte deeltjeslucht).
Tagged:

Related Posts