Hoe kom je van een verstopte gootsteen af?

3 waardevolle redenen om een rioolspecialist in te schakelen

Je gootsteen loopt niet door. Wat is de oorzaak? Voedselresten, (vloeibaar) vet of verfresten kunnen makkelijk in de leiding blijven steken. Ook kunnen er haren in de gootsteen terechtkomen. Het gevolg is een fikse verstopping van je gootsteen en dat kun je het beste laten oplossen door een rioolspecialist. Waarom je voor deze expert zou kiezen? We noemen de drie belangrijke redenen!

  1. Vetresten zijn alleen met professionele middelen te verwijderen

Resten van olie of vet horen niet in de gootsteen thuis. Want als je (warm) vet door de afvoer giet, hardt dit vet op een gegeven moment uit. In je gootsteen vormt zich dan een hard blok vet. Zo hard dat je er bijna een pikhouweel erbij zou pakken om deze weg te bikken. Warm water met afwasmiddel? Helpt niet. Een ontstoppingsveer? Te riskant. Nodig een specialist uit en hij gebruikt een frees of een hogedrukspuit om het vette verwijderen. Dit gaat vrij snel en is zeer effectief.

  1. Veel doe-het-zelfmiddelen zijn riskant

We noemden net al een ontstoppingsveer. Bij verkeerd gebruik zou deze dwars door een leiding kunnen schieten. Gebruik je chemische ontstoppers? Hier kunnen leidingen sneller van slijten en in sommige gevallen kunnen ze zelfs smelten. Wil je toch zelf iets doen om je gootsteen te ontstoppen, dan kun je beter soda en heet water gebruiken. Maar… ook dit middel helpt niet tegen alle soorten verstoppingen.

  1. Waarom een rioolspecialist en geen loodgieter?

Een rioolspecialist werkt dagelijks aan afvoeren, terwijl een loodgieter zich juist heeft gespecialiseerd in de toevoer van water. De rioolspecialist is dan ook beter toegerust op verstoppingen in afvoeren. Bovendien weet de rioolspecialist meer af van de werking van het riool en kan hij ook meteen reparaties uitvoeren als die nodig mochten blijken te zijn. 

Hoe vind je een betrouwbare rioolspecialist?

Je wilt iemand hebben die professioneel werk aflevert voor een eerlijke prijs, maar waar vind je nog een betrouwbare specialist? Het is simpel: je gaat naar rioolprobleemkwijt.nl waar je meteen met een lokale expert kunt bellen of mailen voor een afspraak. Als hij dezelfde dag nog kan komen, dan is je gootsteen hoogstwaarschijnlijk ook binnen die dag of zelfs binnen enkele uren ontstopt. Zo snel kan het probleem worden opgelost!

Tagged:

Related Posts